ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cum de a fost posibil ca data de finalizare a lucrărilor la pasajul Piața Sudului să fie împinsă până în 2018 în condițiile în care în campania electorală consensul era că inaugurarea e iminentă? 

La începutul primăverii, bucureștenii din sectorul 4 primeau o veste bună-lucrările la pasajul subteran Piața Sudului erau foarte înaintate (s-au avansat cifre de 60, ulterior 80%) iar până la finalul lunii iunie se va circula normal, în joc fiind vorba de pierderea unor bani europeni. În timpul campaniei electorale câțiva candidați au vizitat pasajul, au admirat stadiul lucrărilor dar nimeni n-a suflat o vorbuliță despre o amânare de încă 2 ani și ceva. După alegerea sa în funcție, Gabriela Firea declara că face toate eforturile pentru ca până la finalul anului să se circule prin pasaj iar azi am aflat cu toții că de fapt lucrările vor fi gata în decembrie 2018 (evident, până la noi razgandeli). 

Am răsfoit puțin internetul în căutarea unor declarații eroice, diplomatice sau în doi peri din partea candidaților la primăria orașului/sectorului, în fapt cei care ar fi trebuit să fie printre cei mai informați bucureșteni în această chestiune. 

"Sunt optimist, lucrările pot să se termine până pe 30 iunie, se vor termină pe 30 iunie, o să îmi mut și biroul aici, o ora pe zi voi fi pe șantier, astfel încât să nu se ivească blocaje și lucrurile să meargă de la sine. De mâine mi se va aduce containerul și voi avea aici un loc în care o să vin și o să supraveghez lucrările. Stadiul lucrărilor este undeva la 53%", declara primarul interimar, Răzvan Sava (candidat PNL la primăria sectorului 4, cel care s-a afișat deseori cu Piedone în campanie) la finalul lunii martie. Acesta a informat că sunt deja comandate scările rulante și lifturile pentru pasajele pietonale și că specialiștii au venit să ia dimensiunile exacte, ca la montaj să nu aibă probleme, potrivit României Libere.

"Acum am terminat o vizită-fulger la șantierul de la Piața Sudului (pasajul subteran care de doi ani macină nervii bucureștenilor). Vestea bună e că săptămînă viitoare lucrările se vor muta în centrul intersecției, eliberînd bună parte din arterele de circulație blocate acum. Vestea rea e că finalizarea lucrărilor pînă pe 30 iunie nu va fi posibilă decît printr-o minune...” (Robert Turcescu, candidat PMP, pe Facebook, după o vizită pe șantier în campanie). 

N-am găsit nicio altă atenționare mai clară din partea reprezentanților USB, nu mai vorbesc de partidele mari cu locuri în consiliul general. Până la urmă toți s-au complăcut în muțenie (mi-e greu să cred că nici unul nu știa care este stadiul real sau că vor urma alte multe luni de amânare) sau incompetență iar motivul pare transparent: să nu descurajăm electoratul bucureștean, în special din sectorul 4, să iasă la vot sau să devină agresiv cu ștampila, cine știe ce iese la exasperare.....