ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhul României a spus că Unirea a fost o lucrarea care uneori s-a făcut în taină, cu rugăciune și cu speranță, informează Radio Trinitas.

În cadrul lucrărilor celei de a doua sesiuni a Conferinței pastoral-misionare de toamnă din Arhiepiscopia Bucureștilor, PF Daniel a mai adăugat că Biserica a contribuit „în mod substanțial” la unitatea neamului românesc.

„Este forte important să reținem că ideea aceasta de unitate nu a fost o întâmplare, ci a fost un proces îndelungat la care a contribuit biserica în mod substanțial”.

„Această susținere a luptei pentru libertate națională și pentru unitate a fost pregătită nu întotdeauna într-un mod vizibil și zgomotos, ci foarte des în taină, cu rugăciune, cu speranță încât istoria tulburată a neamului s-a limpezit atunci când românii au devenit mai curajoși mai harnici și mai uniți între ei”, a precizat Patriarhul.

PF Daniel a explicat care este rostul acestor conferințe: „Noi prin aceste conferințe dorim să transmitem nu doar cunoștințe de istorie, ci și convingeri patriotice și să continuăm în suflul acesta al iubirii de țară, de neam, ca atunci când dialogăm cu alte popoare să o facem cu demnitate, nu cu un complex de inferioritate”.