ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, este supărată pe Klaus Iohannis, Președintele României, pe motiv că acesta nu a invitat politicienii cu probleme penale să participe la ceremonia dedicată Zilei Naționale.

Zice doamna Firea: „Nu cred că de Ziua Națională este momentul să ne împărțim între buni și răi, (...) oameni integri sau neintegri, oameni înalți și scunzi, slabi sau grași, blonzi și bruneți. Cred că de Ziua Națională trebuie să ne bucurăm cu toții!”

Dorința doamnei Firea – să ne bucurăm cu toții de Ziua Națională – nu este însă posibilă. Nu poți pune în același vas, laptele și căcărezele...

Prezența, la loc de cinste, în cadrul ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naționale, a unor politicieni condamnați pentru fapte penale sau cu o situație penală neclară – anchetați penal pentru fapte de corupție – ar fi o împietate cumplită la adresa celor care au murit pe fronturi, în lagăre, în închisori sau pe străzile orașelor românești, în Decembrie 1989, pentru ca România să existe ca stat independent, unitar, liber și democratic.

Vorbind strict juridic, s-ar spune că politicianul care a executat pedeapsa penală este oarecum spălat în fața societății: a comis fapta penală, a fost judecat, condamnat, a executat pedeapsa. Tot așa, politicianul cercetat pentru fapte de corupție beneficiază de fireasca prezumție de nevinovăție, deci nu este, deocamdată, dovedit a fi un borfaș penal.

Totuși, din perspectivă morală, un politician care a executat o pedeapsă pentru fapte penale de corupție și un politician cercetat pentru fapte de corupție, nu pot să fie prezenți la ceremoniile dedicate Zilei Naționale. Bunul simț le cere să rămână acasă, smeriți și cugetând fie la faptul că au batjocorit moștenirea lăsată de strămoși, prin faptele penale comise, în cazul în care au executat o pedeapsă penală, fie la necesitatea de a păstra o anumită decență, de a nu se afișa la o ceremonie publică dedicată jertfei strămoșilor, până când nu-și vor recupera imaginea publică și probitatea morală, prin finalizarea anchetei penale la care sunt supuși și dovedirea faptului că sunt nevinovați.

Sună pios ceea ce spunem, ba chiar nerealist și naiv, căci politicianul român nu are bun simț și de obicei, politicianul român este un mare nesimțit, jefuind avuția națională, atunci când nu este ocupat să trădeze interesele statului român.

Doamna Firea trebuie să-și reamintească măcar statisticile cu numărul românilor care au murit pe fronturile celor două războaie mondiale, cu numărul românilor uciși, chinuiți și batjocoriți în timpurile dictaturii comuniste sau în Decembrie 1989.

În Primul Război Mondial, în urma căruia România devine România Mare, în întreaga întindere teritorială istorică, au murit aproximativ 880.000 – 985.000 de soldați și civili români.

În cel De-al Doilea Război Mondial, la finalul căruia, din păcate, Occidentul democrat a trădat România și a părăsit-o în sfera de influență a dictatorului Stalin, s-au jertfit pe fronturile de luptă aproximativ 300.000 de soldați români, iar 4,2% din populația țării a fost ucisă.

În perioada dictaturii comuniste, în România s-a înregistrat un număr cuprins între 1.500.000 – 2.500.000 de deținuți politici închiși, torturați și mulți dintre ei, asasinați în Gulagul comunismului românesc format din 44 de închisori cu detenție grea și 72 de colonii de exterminare prin muncă silnică. Aproximativ 700.000 – 800.000 de români, mulți dintre aceștia reprezentând elita preoțească, țărănească, intelectuală, politică și economică a Regatului României, au fost asasinați în închisorile și lagărele comuniste.

În Decembrie 1989, au fost asasinați aproximativ 1.500 de români – printre care s-au numărat și prunci, copii și tineri. Justiția cercetează în prezent pentru descoperirea asasinilor.

Toate aceste statistici ne spun că jertfa înaintașilor noștri pentru ca noi să trăim într-o Românie independentă, liberă și democratică nu poate fi celebrată de acei indivizi care au jefuit avuția națională, au sfidat voința electoratului și au trădat interesele statului român.

Prin urmare, supărarea și apelul „să ne bucurăm cu toții de Ziua Națională” exprimate de doamna Firea reprezintă doar o simplă ipocrizie de politruc.

Vreți să ne bucurăm cu toții, în pace și onor, de Ziua Națională, domnilor politicieni?

Atunci este simplu: restaurați Monarhia Constituțională, aruncând aberația numită republica post-decembristă la groapa de gunoi a istoriei, iar cei dintre voi, care ați comis fapte penale, fie renunțați la politică, dacă cumva ați executat pedeapsa, fie semnați niște auto-denunțuri și asumați-vă faptele penale comise.

Trăiască Regele! Trăiască România Mare!

UPDATE:

Președintele Klaus Iohannis reușește, prin inconsecvență, să egaleze în mediocritate și lipsă de sinceritate pe cei care, deși au probleme grave cu legea, se lamentează că nu au fost invitați la Ziua Națională. Domnul Președinte declară că: "Este o cutumă în rândul statelor europene ca politicienii care au probleme, indiferent că sunt sau nu vinovați, fac un pas înapoi, după care pot reveni în prim-planul politicii. La noi, această cutumă nu este cunoscută și nu este bine respectată. Pentru a acoperi această cutumă lacunară, am hotărât să fac invitațiile așa cum știți." 

Sună corect, dar pe lista de invitați a Palatului Cotroceni se află și fostul președinte Traian Băsescu, care are probleme serioase cu justiția. Domnul Președinte Klaus Iohannis a fost foarte lapidar pe acest subiect: "Da, l-am invitat", a precizat Președintele, iar când a fost întrebat dacă lui Traian Băsescu se aplică aceleași criterii morale, a răspuns foarte sec: "Ba da!", și doar atât, că domnul Băsescu a rămas pe listă. 

Prin urmare, dincolo de supărarea doamnei Firea, am ajuns tot la ceva de genul „fiecare cu penalii lui”, „penalii mei sunt mai nepenali ca penalii tăi” etc. 

Vorba aia: "Tatițo, unde nu e moral, acolo e corupție, și o soțietate fără prințipuri, va să zică că nu le are!" Curat murdar, coane Iohannis!