ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alegerile locale din 5 iunie au adus în fotoliile de primar și câteva nume controversate din cauza unor dosare penale în care sunt implicate.

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a spus că alegerea unor primari penali reprezintă un "mesaj periculos" transmis partenerilor României.

Victor Ponta a ținut să-i dea o replică indirectă. Fostul prim-ministru a publicat pe contul său de Facebook un mesaj la adresa unor jurnaliști și a președintelui Iohannis.

"Pentru toți "acoperiții" și "descoperiții" din presa română și pentru lupul moralist Klaus Iohannis (cel care a candidat la Președinția României având dosar de incompatibilitate pe rol la ICCJ) o scurtă lectură obligatorie!

Maryon Barry - primul primar afro-american al Washington DC (nu al municipiului Baia Mare) a fost arestat în 1990 pentru consum de droguri și folosirea serviciilor de prostituție). A executat 6 luni de închisoare, a candidat din nou și a fost ales primar în 1994!

M-am săturat de toate cozile astea de topor românești care mereu înjură România ca să primescă câte un os de ros de la cine acceptă să le fie stăpân!", a scris Ponta pe Facebook.
 
Ambasadorul s-a întâlnit cu studenți ai Universității din București, unde a susținut discursul "NATO in the 21st Century" și a răspuns întrebărilor studenților.
 
"Cred că se transmite un mesaj periculos către SUA, către partenerii internaționali ai României și către cetățenii români când politicieni care au fost, în acest caz, investigați, judecați și apoi condamnați la închisoare sunt aleși primari", a afirmat diplomatul american, citat de Agerpres. "Votanții români au vorbit. Au ales candidatul care le-a plăcut cel mai mult. Este greu să înțeleg modul în care ei au gândit, dar acum aleșii au șansa să facă tot ce pot pentru cei care i-au pus în funcție", a adăugat Klemm.