ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peter Eckstein Kovacs, propunerea USR-PNL pentru Avocat al Poporului, va participa la conferința „Povești din anii ‘90 – Abrogarea articolului 200”, în cadrul evenimentului ClujPride2019, destinat promovării homosexualității în România, potrivit programului oficial anunțat de organizatori.

Potrivit programului anunțat de organizatori pe site-ul oficial, la conferința intitulată „Povești din anii ‘90 – Abrogarea articolului 200” vor participa Florin Buhuceanu, Péter Eckstein-Kovács, Ana Ciutu și Ilinca Micu.

„Joi 13 iunie prezentăm la Cluj Pride cum se relata la TV, în anii 2000 și 2001, despre homosexualitate și dezincriminarea homosexualității. Transformăm ecranul de proiecție în televizor color, iar după proiecție, ne vor povesti experiențele acelor vremuri Florin Buhuceanu și Eckstein-Kovács Péter”, anunță organizatorii conferinței.

Reamintim că liderul senatorilor USR, Adrian Wiener, i-a solicitat, joi, președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, demararea procedurilor de numire a Avocatului Poporului, propunerea USR, susținută de PNL și PMP, fiind Peter Eckstein-Kovacs.

Peter Ecktstein Kovacs este subiectul unei petiții de susținere pentru funcția de Avocat al Poporului pe site-ul declic,ro, printre motive fiind și susținerea cauzei homosexualității și a altor minorități în România.

După Timișoara, Clujul organizează, în perioada 10-16 iunie 2019, săptămâna Pride, destinată comunității LGBT, adică persoanelor lesbiene, homosexuale, bisexuale și transsexuale.

Potrivit site-ului oficial, Cluj Pride își propune „să ofere vizibilitate comunității LGBTQ clujene și să încurajeze participarea persoanelor LGBTQ în cadrul activităților din comunitate”. În acest sens, organizatorii au anunțat o serie de evenimente, de la filme, expoziții sau picnic comunitar, până la marșul ClujPride.