ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Petre Roman s-a prezentat în această dimineață la Parchetul General, acolo unde i s-a adus la cunoștință faptul că este cercetat în dosarul Mineriadei. La ieșirea din instituție, fostul premier s-a ferit să facă prea multe comentarii, însă a precizat că nu i s-a adus la cunoștință faptul că ar fi urmărit penal.

„Este vorba despre dosarul privind evenimentele din 13-15 iunie 1990. Sunt, de fapt, două evenimente. 13 iunie și Mineriada. În ce privește 13 iunie, cred că lucrurile sunt clare, adică violențele ce s-au dezlănțuit în ziua de 13 iunie, au avut ca țintă chiar persoana mea și guvernul meu. Au fost atacate Ministerul de Interne, Poliția Capitalei, televiziunea. O dovadă este faptul că în septembrie 1991 o mineriadă și mai mare, și mai brutală, a fost împotriva mea și a Guvernului pe care l-am condus. Am fost victimele acelei oribile și violente mineriade”, s-a limitat să spună Petre Roman.

Preşedintele Klaus Iohannis a avizat la sfârșitul lunii octombrie cererile de urmărire penală pentru trei personaje extrem de importante în dosarul Mineriadei: Petre Roman, Victor Atanasie Stănculescu şi Gelu Voican Voiculescu.

Ion Iliescu, Virgil Măgureanu și Victor Atanasie Stănculescu sunt puși sub acuzare pentru infracțiuni împotriva umanității.