ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul României i-a facut cadou, în anul 2018, trei miliarde de dolari indianului Lakshmi Niwas Mittal, căruia i-a permis sa „paseze" unul dintre cele mai mari combinate siderurgice din Europa vecinului său, Sanjeev Gupta, după ce a dărâmat fizic peste două treimi din Sidex Galati, scrie Petrișor Peiu într-un editorial pentru ziare.com.

„Adică Guvernul Dăncilă, condus de către Darius Vâlcov, l-a iertat pe Mittal de plata unui mizilic de 3 miliarde de dolari, pe care indianul trebuia să-i returneze statului pe care l-a prădat de patru furnale, două oțelării, o uzină cocso-chimica si alte acareturi. Același guvern, împreună cu daneza Margrethe Vestager (comisarul UE pentru concurență), s-a făcut că tranzacția dintre un Zamindar indian din Rajgarh, Rajasthan și un afacerist din Ludhiana, Punjab (adica la doar 250 km distanță), este una care respecta criteriile de concurență din Europa. Adică o tranzacție între doi dintre cei 5 miliardari indieni din Londra nu va conduce la un cartel și Mittal nu va continua să decidă totul la Galați? Serios?”, se arată în editorial.

Totodată, subliniază Petrișor Peiu, în același an 2018, „același Guvern Dăncilă, condus de către Darius Vâlcov, le mai face un cadou de înca 600 de milioane de dolari și kazahilor de la KazMunayGas și uită de o datorie veche de peste 10 ani, pe care foșții sovietici cu ochi oblici s-au tot angajat să o plătească prin mai multe contracte și memorandumuri”.

„Spre sfârșitul anului 2018, guvernul, care poartă, pe nedrept, numele soției unui angajat OMV plătit cu 8.000 de euro/lună, deși este condus de cel mai cunoscut colecționar de tablouri prin cimitirele patriei, mai face un cadou de cel puțin câteva miliarde de dolari (daca nu s-or dovedi până la urmă câteva zeci de miliarde de dolari) unui numar de firme austriece, rusești și americane, cărora le cedează, în condiții umilitoare, gazul din Marea Neagră.
Ca să fiu mai exact, guvernul nostru le dă austriecilor dreptul de a îi angaja, în locul unui stat absent, pe americanii care pot scoate acel gaz din zona noastră exclusivă și pentru asta îi mai și plătește pe supușii cancelarului Kurz cu jumătate din cea mai importantă rezervă de gaze”, precizează Peiu.

Potrivit sursei citate, la fel ca în anii 90, „România este total acoperită de ceata unei imense operațiuni de manipulare: țara s-a împărțit în două tabere clare: unii văd în Dragnea un fel de Tudor Vladimirescu care a îmbrăcat cămașa morții (e drept, o cămașă în culori tropicale, cu motive exotice braziliene) și se luptă cu noii fanarioți care au venit să ne fure petrolul, gazele, benzile de frecventa si dobanzile la credite, iar ceilalți nu mai pregetă să ridice în slăvi valențele civilizatoare ale austriecilor doborâtori de copaci și rafinării, ale francezilor aducători de mărgele colorate pentru băștinașii ținuți în țarcul milioanelor de hectare de mall-uri și supermarket-uri”.

„Oameni buni, treziți-vă și ieșiți din capcana hoțomanilor mediocri care ne conduc! Uitați maimuțărelile morselor și pensaților care se preling de dimineață până seara pe ecranele televizoarelor. Războiul început de către Guerrillero Heroico (icoana unui Che Guevara care combina mustața lui Dragnea cu pletele rebele ale lui don Orlando) nu este războiul românilor împotriva străinilor și nici bătalia pentru recucerirea subsolului si eterului național.

Nu, acest război este de fapt un șir de politici proaste, infantile, prin care niște feudali rudimentari se luptă cu niște filfizoni engleziți pentru preluarea României pentru gașca lor. Și retorica naționalistă sau globalistă din ultimele zile nu reprezintă decât armele cu care grupările politice își dispută țara”, afirmă Petrișor Peiu.
 
Fostul consilier guvernamental încheie cu un îndemn: „Cine este naționalist sa sprijine expansiunea firmelor romanești în țările vecine, nu să ofere firmelor maghiare exportul gazelor românești. Cine este naționalist să nu trucheze licitațiile pentru înzestrarea armatei. Cine este naționalist să „împingă" aderarea României la OECD. Cine este naționalist si conduce Romania să nu își construiască vile prin Brazilia și să își facă concediile în țară, nu prin destinații exotice”.

Petrișor Gabriel Peiu este doctor al Universității Politehnica din București (1996), a fost consilier al premierului Radu Vasile (1998-1999) si al premierului Adrian Năstase (2001-2002), subsecretar de stat pentru politici economice (2002-2003) si vicepreședinte al Agenției pentru Investiții Străine (2003-2004). Este coordonator al Departamentului de Analize Economice al Fundației Universitare a Marii Negre (FUMN).