ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Platforma civică „Împreună” îl acuză pe Dacian Cioloș de plagiat după ce fostul tehnocrat și-a lansat azi partidul care poartă denumirea „Mișcarea România Împreună”, se arată într-un comunicat de presă primit pe adresa redacției.

De asemenea, platforma civică „denunță tentativa inadmisibilă de confiscare a denumirii noastre și constată atât lipsa acută de imaginație politică a fondatorilor unui partid care confiscă denumirea noastră de ÎMPREUNĂ, cât și lipsa cronică de legitimitate populară dacă este nevoie ca, pentru înființarea unui partid, să fie confiscată denumirea celei mai largi inițiative civice din România”.

Conducerea Platformei afirmă că inițiativa civică nu are nicio legătură cu Dacian Cioloși și formațiunea acestuia, și că folosirea numelui „nu reprezintă decît aceeasi metodă veche de anihilare a oricărei miscări reale, organice a poporului român doar pentru că ea nu a fost creată în laboratoare ideologice”.

 Printre membrii fondatori ai partidului lui Cioloș se numără Dragoș Pîslaru, Vlad Voiculescu, Anca Dragu, Valeriu Nicolae și Liviu Iolu.

Iată comunicatul integral al Platformei Împreună:

 

„Platforma Civică ÎMPREUNĂ denunță plagiatul  folosit pentru lansarea partidului nou anunțat azi, 30 martie 2018”

Platforma Civică pentru drepturi și libertăți ÎMPREUNĂ  denunță tentativa inadmisibilă de confiscare a denumirii noastre și constată atât lipsa acută de imaginație politică a fondatorilor unui partid care confiscă denumirea noastră de ÎMPREUNĂ, cât și lipsa cronică de legitimitate populară dacă este nevoie ca, pentru înființarea unui partid, să fie confiscată denumirea celei mai largi inițiative civice din România.

Platforma civică pentru drepturi și libertăți ÎMPREUNĂ este cea mai mare  și profundă formă de unitate a societății civile din România compusă din peste 1000 de ong - uri și persoane fizice, intelectuali din tot spațiul românesc, reuniți pentru prima dată, într-un număr așa copleșitor în istoria recentă a României. Ea nu a avut și nu are nicio legătură cu Dacian Cioloș ori cu mișcarea acestuia.

A confisca, așadar, denumirea unui astfel de fenomen cum este  platforma civică ÎMPREUNĂ  - cea mai mare  și profundă formă de unitate a societății civile din România - nu reprezintă decît aceeasi metodă veche de anihilare a oricărei miscări reale, organice a poporului român doar pentru că ea nu a fost creată în laboratoare ideologice, ci reflectă voința profundă, reală și curată de asociere pentru susținerea valorilor  identitare ale poporului român care îi asigură continuitatea.

Platforma civică pentru drepturi și libertăți ÎMPREUNĂ solicită încetarea imediată a folosirii denumirii noastre de către orice om politic care încearcă să confiște denumirea ÎMPREUNĂ. Precizăm că, având si rezervare de denumire în vigoare, vom uza de toate căile legale care ocrotesc denumirea noastră.

Lansarea Platformei civice pentru drepturi și libertăți ÎMPREUNĂ a avut loc pe data de 15 septembrie 2017, în componenta  a peste 1000 de intelectuali  si ong – uri (în număr la acel moment de de 370 ong – uri), fiind un eveniment public transmis în direct   și mediatizat conform AGERPRES .