Platforma „Împreună” - condusă de Mihai Gheorghiu și Ana Săcrieru -, organizează conferința națională „Împreună pentru România Creștină”, la Sibiu, arată un anunț publicat pe pagina de facebook a organizației.

La evenimentul ce va avea loc pe 17 noiembrie, de la ora 16:00, invitatul special va fi Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza. Conferința se va desfășura la Biblioteca Astra din Sibiu, în Sala Festivă.

În aceeași zi, dar la Cluj Napoca, va avea loc Convenția Națională „România Creștină în Europa”. Începând de la ora 09:00, la Wonderland Resort vor vorbi preotul Constantin Necula, teologul Mihail Neamțu, prorectorul UBB, Ioan Bolovan, pastorul penticostal Vladimir Pustan, deputatul independent Matei Dobrovie, actrița Ioana Picoș, agronomul Avram Fițiu sau jurnalistul Radu Moraru.

Conform siteului oficial al evenimentului, „Convenția Națională este o organizație civică, o platformă națională de comunicare prin care se exprimă unitatea creștinilor. Vrem să apărăm valorile creștine, statul de drept și școala românească de imixtiunea radicalismului neomarxist”. La finalul Convenției se va forma „Grupul de Strategie și Dezvoltare în care vor fi cooptați în mod voluntar participanții la convenție, prin completarea unui chestionar de implicare. Acest grup are ca misiune formarea și promovarea liderilor de mâine ai României creștine.”

Interesant este că distribuția vorbitorilor s-a schimbat. Dacă la început erau anunțati Adrian Papahagi sau Președintele Academiei Române, aceștia se pare că au renunțat la participare.

Mai multe detalii despre eveniment se pot găsi aici. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews