ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Platforma „Împreună” - condusă de Mihai Gheorghiu și Ana Săcrieru -, organizează conferința națională „Împreună pentru România Creștină”, la Sibiu, arată un anunț publicat pe pagina de facebook a organizației.

La evenimentul ce va avea loc pe 17 noiembrie, de la ora 16:00, invitatul special va fi Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza. Conferința se va desfășura la Biblioteca Astra din Sibiu, în Sala Festivă.

În aceeași zi, dar la Cluj Napoca, va avea loc Convenția Națională „România Creștină în Europa”. Începând de la ora 09:00, la Wonderland Resort vor vorbi preotul Constantin Necula, teologul Mihail Neamțu, prorectorul UBB, Ioan Bolovan, pastorul penticostal Vladimir Pustan, deputatul independent Matei Dobrovie, actrița Ioana Picoș, agronomul Avram Fițiu sau jurnalistul Radu Moraru.

Conform siteului oficial al evenimentului, „Convenția Națională este o organizație civică, o platformă națională de comunicare prin care se exprimă unitatea creștinilor. Vrem să apărăm valorile creștine, statul de drept și școala românească de imixtiunea radicalismului neomarxist”. La finalul Convenției se va forma „Grupul de Strategie și Dezvoltare în care vor fi cooptați în mod voluntar participanții la convenție, prin completarea unui chestionar de implicare. Acest grup are ca misiune formarea și promovarea liderilor de mâine ai României creștine.”

Interesant este că distribuția vorbitorilor s-a schimbat. Dacă la început erau anunțati Adrian Papahagi sau Președintele Academiei Române, aceștia se pare că au renunțat la participare.

Mai multe detalii despre eveniment se pot găsi aici.