ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatorii au respins, luni, cererea procurorului general de încuviințare a începerii urmăririi penale, pentru ucidere din culpă, a fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea, cu 73 de voturi ”contra” cererii Parchetului General, 45 ”pentru” și șase abțineri.

Vicepreședintele Senatului, Ioan Chelaru a anunțat că rezultatul votului va fi trimis procurorului general în cursul acestei seri.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea le ceruse senatorilor să voteze împotriva cererii DNA de urmărire penală a sa pentru ucidere din culpă, susținând că, aflat pe bancheta din spate a mașinii, nu avea cum să fie vinovat de moartea polițistului Bogdan Gigină.

Înaintea votului decisiv din plenul Senatului, Oprea a reafirmat că nu el a stabilit traseul, viteza și condițiile de deplasare în seara tragediei, responsabili fiind cei de la poliția rutieră.