ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Proiect de suflet în Anul Centenarului. Poetul Laurian Stănchescu dorește că Parlamentul României și Președintele Țării să-l declare pe voievodul Mihai Viteazul drept „Martir și Erou al Națiunii Române”, se arată într-un mesaj primit pe adresa redacției ActiveNews.
 
Laurian Stănchescu, cel care a inițiat și a dus la capăt proiectul prin care Avram Iancu a fost declarat „Martir și Erou al Națiunii Române”, își dorește același lucru și pentru voievodul Țării Românești, cel asasinat în 1601.
 
De asemenea, acesta mai vrea ca rămășițele pământești ale marelui Domnitor să fie aduse împreună, în același loc, la Alba Iulia.
 
„Cronicile medievale consemnează asasinarea Voievodului Țărilor Române, Mihai Viteazul. Vaticanul și Regii Europei îi aduc elogii și îl socotesc o personalitate uriașă a evului mediu târziu. Creștinătatea balcanică l-a numit „Steaua lor răsăriteană”.

Capul și trupul Voievodului Mihai Viteazul cer întregirea! Capul se află la Mânăstirea Dealu, iar trupul fără cap este la Mânăstirea Plăviceni, fosta moșie a Doamnei Stanca, soția domnitorului român. Trădat și asasinat, duhul său a străbătut istoria ca nici un alt erou.

Duhul Voievodului a ținut apropiate capul și osemintele sale și ni le-a adus după patru secole ca să le unim. Ele așteaptă de patru secole să se întregească și să primească Veșnica Slujbă de Pomenire. Mihai Vodă rămâne un model absolut al istoriei, un trăitor și un vizionar al românismului și patriotismului de țară.

Cer totodată Parlamentului și Președintelui României, să i se confere Voievodului Mihai Viteazul titulatura de "Martir și Erou al Națiunii Române", istoria l-a consfințit, Parlamentul și Președintele României au datoria morală să pună sigiliul.

Avem șansa istorică să scriem cronica întregirii osemintelor Întregitorului Tărilor Române, Măria Sa, Mihai Viteazul! TRUPUL REÎNTREGIT SĂ FIE ADUS ȘI DEPUS LA ALBA IULIA, CETATEA ROMÂNISMULUI.

Nu există sfinți mai sfinți pentru neamul românesc, decât martirii noștri!”, sună apelul lui Laurian Stănchescu, trimis pe adresa ActiveNews.