ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A devenit aproape un clișeu în a spune că politician egal oportunism, mai ales în anii din urmă. Binecunoscutul traseism al politicienilor, goana după funcții și mai ales după aprobarea "străzii" sunt fenomene pe care oamenii le asociază, aproape automat, tuturor oamenilor politici.

Că nu este bine să generalizăm o demonstrează azi deputatul PNL, Daniel Gheorghe. În condițiile în care pe net s-a desfășurat o campanie de demonizare a posturilor Antena 3 și România TV de către opozanții PSD, deputatul liberal de Ilfov ia o atitudine curajoasă și afirmă că libertatea este cel mai de preț bun al unei societăți democratice. Acesta argumentează că îngrădirea libertății cuvântului va duce în final la o îngrădire totală a libertății personale a fiecărui om. Antena 3 și România TV sunt posturi apropiate PSD, unde se critică frecvent opozanții acestui partid. 

„Văd o campanie furibunda în spațiul virtual care cere interzicerea a 3 posturi de televiziune. Vreau sa amintesc tuturor celor care ma citesc acum, în special celor care pun etichete gen "ultra-conservator", "naționalist retrograd "ori" bigot" oamenilor care nu se entuziasmează de zorii lumii noi și de non-valorile revoluției culturale, faptul că libertatea presei este un principiu fundamental liberal și una dintre pietrele de temelie ale democrației liberale.

Poți să fii ori să nu fii de acord cu ce spune presa, poți să agreezi ori să detești un trust media, dar nu poți interzice libertatea cuvântului, fie el adevărat ori mai puțin. Fiecare dintre noi este dator să înțeleagă că libertatea presei este un barometru al libertății sale personale iar o societate unde libertatea cuvântului este limitată mai devreme ori mai târziu va deveni o societatea în care libertatea fiecărei persoane în parte va fi redusă până la absurd!”, a sunat declarația deputatului PNL de Ilfov, Daniel Gheorghe.