ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Intergrarea în structurile euro-atlantice a distrus suvernitatea României, dar și a altor popoare, crede Aleksandr Bovdunov, politolog și conducător al centrului analitic Katehon din Moscova. 

Acesta a făcut o declarație extrem de dură despre rolul României în Europa și în lume: "din punct de vedere geopolitic, nu există."

„Dacă vorbim despre polul român, din punct de vedere geopolitic el nu există. România nu este acum țară independentă, suverană. Ea este parte a lumii euro-atlantice. Ea este subjugată de Statele Unite. Și din acest punct de vedere România nu poate să propună nimic Republicii Moldova. România este o unealtă a integrării euro-atlantice. Dar despre integrare în ce Europă vorbim? Și acum vorbim despre domeniul valorii. Integrarea în lumea euro-atlantică este egală cu integrarea în lumea post-creștină, seculară; lumea în care tradițiile și valorile principale ale creștinismului sunt negate și distruse total. Și suveranitatea poporului nu există”, a declarat Aleksandr Bovdunov pentru news.russiatoday.ro.
 
Pe 12 mai, scutul anti-rachetă al NATO de la Deveselu a devenit operațional. Poziția oficială a NATO este că scutul are un rol pur defensiv și obiectivul său este de a descuraja acțiuni agresive din partea unor state cu veleități nucleare din Asia și Orientul Mijlociu. În schimb, Rusia consideră că acest scut afectează echilibrul strategic și îi amenință securitatea.

Think-tank-ul Katehon reunește cercetători independenți din întreaga lume specializați în Relații Internaționale, Geopolitică, Strategii de Dezvoltare, Securitate, combaterea terorismului și dialogul inter-religios.