ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul premier Victor Ponta a afirmat, miercuri, pe Facebook, că liberalii au ajuns în situația să se roage ca președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, să trădeze alianța cu PSD, deși liberalii „îl măscăreau și umileau ca niște farisei” după ce a plecat din PNL în urma ruperii USL.

„Iohannis și PNL și-au bătut joc de proprii alegători prin demagogia, ipocrizia și lipsa totală de viziune și proiecte!”, a scris Victor Ponta.


De asemenea, social-democratul susține că PNL nu înțelege încă semnificația rezultatelor de la alegerile parlamentare.

„Din rezultatul votului au înțeles că trebuie să o schimbe pe Gorghiu cu Turcan. Și să se roage acum de Tăriceanu să trădeze, același Tăriceanu pe care îl măscăreau și umileau ca niște farisei când le-a zis că pleacă pentru că au rupt USL și s-au aliat cu PDL ca să înscrie în PPE! Mare e Grădina Domnului!”, a conchis Ponta.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că funcția de premier va fi dată partidului sau coaliției care demonstrează că pot forma o majoritate, iar acest lucru va fi negociat după formarea Parlamentului, și a adăugat că posibilitatea unui Guvern de dreapta există, însă doar "aritmetic", și nu se știe dacă se poate și politic.

Întrebat despre varianta lansată de PNL, ca partidele de dreapta să formeze o alianță și să propună un premier, președintele a spus că "aritmetic este posibil". "Dacă este posibil și politic, vom vedea", a adăugat Iohannis.