ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul premier Victor Ponta a afirmat marți, la Reșița, că actualul guvern condus de Dacian Cioloș nu guvernează pentru români, ci pentru a primi laude de la Bruxelles, în timp ce PSD vrea să continue lucrurile bune pe care le-a început.

„Vor fi amenințări, presiuni, dar e important să mergem în Parlament, să ne batem până la capăt, pentru că noi am fost întotdeauna cei buni, care am întors și obrazul celălalt. Acum nu mai cedăm, vrem să respectăm votul românilor. Trebuie să continuăm lucrurile bune pe care le-am început și să le facem pe cele pe care nu le-am făcut.

Din greșelile mele eu am învățat cel mai mult. Cred în România și în români, și când ne-au votat și când ne-au criticat. Cei care sunt acum nu guvernează pentru dumneavoastră, ci pentru cei de dinafară, să-i laude la Bruxelles, să-i laude Comisia Europeană sau alții. O să ne facă multe probleme, dosare, ne vor spune că suntem răi, că suntem vânduți. Da, eu sunt vândut românilor! Nu vreau ca pensionarii de la noi să moară de foame ca să-i iasă deficitul domnului Cioloș. Noi nu trăim pentru deficit, pentru raportări sau pentru ambasadori.

Noi trăim pentru oamenii din țara asta, pentru bătrânii care au muncit și-și merită pensia, pentru ca cei ce muncesc acum să o facă pentru România. De aceea m-am hotărât să fac din nou campanie electorală. Oamenii au dreptul să încerce să-și facă o viață mai bună aici", a afirmat Victor Ponta, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Reșița, unde s-a întâlnit cu membri și simpatizanți ai partidului.


La rândul său, președintele PSD Caraș-Severin, deputatul Ion Mocioalcă, aflat pe prima poziție la Camera Deputaților la alegerile din 11 decembrie, a susținut că Victor Ponta a lăsat în urma sa o guvernare extrem de performantă, el fiind catalogat chiar și de adversarii săi ca fiind cel mai bun prim-ministru pe care l-a avut România.

„A fost o guvernare pe care au simțit-o românii în buzunarele lor, în viața de zi cu zi, iar acum avem cu ce compara, cu acest guvern de tehnocrați, de care PNL s-a lipit ca marca de scrisoare. Eu vreau să vă spun că acum venim dintr-o întreprindere fanion a județului nostru — Uzina Constructoare de Mașini Reșița. Și cred că din ce în ce mai puțini lideri ai vreunui partid au curajul să intre într-o întreprindere așa cum este UCM Reșița. Am fost primiți cu căldură. Am văzut fețe triste, extrem de îngrijorate, care ușor-ușor au început să se lumineze în timp ce Victor Ponta le vorbea. Pentru că aici este vorba de credibilitatea liderilor noștri, vizavi de credibilitatea PNL în general și ai liderilor săi, în general", a spus Ion Mocioalcă.

Potrivit acestuia, PSD Caraș-Severin și-a propus un obiectiv îndrăzneț, să obțină patru parlamentari, respectiv, trei deputați și un senator, având în vedere echipa cu care se prezintă în alegeri.Prezent la întâlnirea de la Casa de Cultură a fost și Silviu Hurduzeu, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

„Guvernul trebuie să crească pensiile, salariile, atât în învățământ, cât și în sănătate, dar și în administrația publică. Și asta deoarece în Caraș-Severin cel mai mare angajator este Consiliul Județean, iar salariile din administrația publică sunt mici. Noul guvern al României, guvern PSD, trebuie să aibă grijă și de acest lucru", a subliniat Silviu Hurduzeu.