ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 Liderul PSD Olt îl acuză pe fostul premier că a sabotat, indirect, PSD la alegerile parlamentare, prin susținerea PRU.

Președintele PSD Olt, Paul Stănescu, a declarat că partidul a pierdut voturi pentru că Victor Ponta a susținut în campania electorală Partidul România Unită (PRU). Social-democrații sunt nemulțumiți de faptul că Ponta le-a permis celor de la PRU să îi foloseasă poza pe corturile și pliantele din campanie și că fostul premier a declarat public, înainte de ziua votului, că el susține PRU, conform EVZ.

Mai mult decât atât, alegătorii ar fi primit SMS-uri semnate de Victor Ponta, cu textul „Dragi români, Partidul România Unită trebuie votat pentru că va ajuta PSD să ajungă la guvernare. Votați Partidului România Unită”.

PRU a luat aproximativ 200.000 de voturi la parlamentare, unul din cele mai bune scoruri ale acestui partid fiind chiar în județul lui Victor Ponta, în Gorj. Social-democrații spun că aceste voturi ar fi mers la PSD dacă Ponta nu ajuta PRU și astfel social-democrații care au obținut 47% în alegeri reușeau să depășească 50%.

„Da, mesajele pe care colegul nostru de partid Victor Ponta le-a transmis, pe parcursul întregii campanii electorale, au afectat scorul final. Noi, dacă mai aveam un procent – sociologii spun acest lucru – puteam fi mai relaxați privind majoritatea”, a declarat Paul Stănescu, apropiat de președintele PSD, Liviu Dragnea.

El i-a transmis lui Ponta că e „istorie” în PSD. „Așa e viața făcută, dintr- o dată devii istorie. Ai fost, nu mai ești”, a mai afirmat Stănescu.

Victor Ponta a declarat, cu câteva zile înainte de ziua alegerilor parlamentare, într-o conferință de presă la Bistrița- Năsăud, că îi ajută pe cei de la PRU și a criticat PSD-ul pentru faptul că actuala conducere în frunte cu Liviu Dragnea este prea timidă.

„(...) Pe ei îi ajut, pe PRU. Și eu cred că PRU, dacă intră în Parlament, o să sprijine guvernul PSD. Știți de ce îi ajut? Pentru că cei de la PRU, în ultimul timp, au început să spună tot ce gândim și noi, dar nu avem curaj să spunem. Că și noi, pesediștii, tot cam așa gândim despre faptul că mai vrem și noi să ne conducem singuri țara, să nu ne mai spună tot timpul cineva de la Bruxelles. Dar noi nu avem curaj să spunem, pentru că noi suntem un partid mai timid, și atunci ne place că cei de la PRU spun ce gândim noi și noi nu avem curaj să spunem”, declara Ponta.

DNA a pus sechestru pe un apartament al lui Ponta. Premierul se apără şi postează expertiza pe facebook