ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul va amâna majorarea indemnizaţiilor pentru demnitari.

Premierul a spus că el nu a fost de acord cu ordonanța privind majorarea indemnizațiilor demnitarilor de la 1 august, precizând că miercuri, 15 iulie, o va întoarce în parlament, informează B1 TV.

Astfel, a precizat Ponta, Guvernul va adopta, săptămâna viitoare, o ordonanţă prin care majorarea indemnizaţiilor demnitarilor va fi amânată până la aprobarea noii Legi a salarizării unitare a bugetarilor.

”Ordonanța cu salariile demnitarilor, eu nu am fost de acord cu ea. Am spus că într-adevăr demnitarii trebuie să fie bine plătiți dar odată cu legea salarizării.

Nu am vrut să creez impresia că am ceva cu ceea ce s-a discutat între domnul Iohannis și Oprea în absența mea. Revin la decizia mea și miercuri vom adopta alta. Nu se măresc salariile la președinte și prim ministru decât odată cu bugetarii. 

Așa am fost informat ieri, cred că cel mai corect e să amânăm intrarea în vigoare și să amânăm până la creștrerea salariilor bugetarilor”, a spus premierul într-o emisiune a postului B1 TV.

Ponta a intervenit cu acest anunţ, după ce, în aceeaşi emisiune, şeful Cancelariei prezidenţiale, Dan Mihalache, a afirmat că nu preşedintele Iohannis este cel care i-a cerut premierului interimar Gabriel Oprea să majoreze indemnizaţiile demnitarilor.

Premierul interimar Gabriel Oprea a anunțat, miercuri, creșterea indemnizațiilor începând cu luna august pentru deținătorii a 48 de funcții în stat, printre care președintele și premierul țării, miniștri și șefi de servicii secrete.

Potrivit unor surse guvernamentale, președintele țării, premierul, președinții celor două camere ale Parlamentului vor avea o indemnizație netă de 15.108 lei (21.540 lei brut) începând din august, remuneraţie acordată şi şefului ICCJ, iar miniștri, șefi de servicii secrete şi alte categorii de demnitari - 13.365 lei net (19.055 lei brut).

Vicepremierul va avea o indemnizație lunară netă de 14.024 de lei (20.000 de lei, brut).