ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul prim-ministru Victor Ponta a scris, luni, pe Facebook, că va evita comentariile publice legate de tragedia din Colectiv deoarece este ”cea mai mare ticăloșie” să cauți avantaje politice din moartea unor oameni nevinovați, iar cei care fac acest lucru vor fi pedepsiți fie de oameni, fie de către Dumnezeu.

”Nu am făcut și nu voi face niciun comentariu public despre tragedia de la «Colectiv» cât timp voi fi activ în viața politică - pentru că sunt convins că cel mai mare păcat (și cea mai mare ticăloșie) este să cauți avantaje politice folosindu-te de moartea unor oameni nevinovați (care la momentul accidentului nu aveau nicio treabă cu politica)!”, a scris Victor Ponta.

El crede că exploatarea în scop politic a tragediei va fi, într-un fel sau altul, sancționată. ”Cei care comit acest păcat absolut vor fi pedepsiți - dacă nu de oameni, atunci de Dumnezeu!”, susține fostul prim-ministru.

Ponta crede că opiniile legate de acest episod tragic sunt legitim exprimate doar dacă nu urmăresc un anumit interes meschin. ”Alții pot să își spună opinia cât timp nu au un interes direct și meschin în manipularea acelei tragedii pentru jalnice și trecătoare avantaje de putere”, a conchis Victor Ponta.