ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Victor Ponta pare a fi scăpat de probleme de la DNA, iar fostul premier și președinte al PSD a declanșat o serie de acuzații grave la adresa lui Liviu Dragnea.

Ponta a scris pe pagina sa de Facebook că Dragnea a fost principalul beneficar al plecării sale de la PSD și de la Guvern. 

„Nu știu cine din politică mi-a făcut dosarul din cauza căruia a trebuit să plec din funcția de Președinte al PSD, dar știu sigur că astfel funcția a devenit vacantă și a fost ocupată imediat de .... Liviu Dragnea (așa cum și-a dorit din 2010). Știți ce înseamnă în dreptul penal „Cui prodest”? („cui foloseste” am tradus pt Viorica)”, a scris fostul premier. 
  
Cei care urmăresc politica de la București își amintesc cu precizie momentul în care demisia lui Ponta din frunte Guvernului a fost anunțată de.. Dragnea.

„În ziua demisiei din funcția de Prim Ministru cel care a anunțat primul a fost Liviu Dragnea - foarte bucuros de la Parlament (înainte să anunț eu de la Palatul Victoria)”, mai spune Ponta, care adaugă că „în septembrie 2015 Liviu Dragnea anunța public faptul că nu susține Codul Fiscal adoptat de Guvernul "Ponta” și mergea la președintele Iohannis să îl asigure că PSD îmi retrage sprijinul politic dacă îl numește pe Vasile Dâncu în locul meu”.
  
Ponta mai spune că Dacian Cioloș a fost numit în fruntea Guvernului cu ajutorul PSD.
  
„Guvernul Ciolos a fost investit în funcție cu voturile PSD condus de Dragnea, iar acest guvern a propus-o pe Laura Codruța Kovesi în 2016 pentru un nou mandat la conducerea DNA, decizie salutată de Liviu Dragnea. În iunie 2016, când am propus moțiune de cenzură împotriva guvernului Ciolos, am fost contrazis public și dur de Liviu Dragnea”, încheie Ponta.