ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Victor Ponta îi critică din nou pe președintele Klaus Iohannis și pe membrii Guvernului pentru că anunță ”planuri cincinale de dezvoltare”, care, de fapt, nu sunt decât niște vorbe goale.

Fostul premier mai scrie că, în vreme ce Iohannis anunță planuri care nu se bazează pe nimic concret, lumea merge înainte fără să aștepte România, iar pentru români există doar două surse serioase de investiții. În opinia social-democratului, acestea sunt fondurile europene și investițiile făcute de chinezi în proiectul "New Silk Road".

La capitolul absorbția fondurilor europene, scrie Ponta, stăm foarte prost, iar ”responsabilii guvernamentali sunt niște caricaturi care dau din gură lozinci politicianiste neavând habar despre subiect”. Cât despre proiectele aferente punctului doi, Ponta scrie că în 2016 nu s-a mai făcut nimic.

”Vad ca iar facem Conferinte Mamut si anuntam Planuri Cincinale de Dezvoltare bla bla a Romaniei- vorbe goale pe care nici macar cei care le anunta nu le iau in serios pentru ca nu se bazeaza pe nimic serios si concret - exact ce vedem in ultimii doi ani in Regimul "Iohannis " - sa fie bine sa nu fie rau ( cum nu stie nimeni)!

Intre timp lumea se misca fara sa astepte Romania - si pentru noi exista doar doua surse serioase de investitii si dezvoltare pe termen lung - fondurile europene nerambursabile si investitiile facute de China in Megaproiectul "New Silk Road" ( care deja s-a schmbat in OBOR - " one belt one road")!

1. Despre fondurile structurale de la UE stim cum stam / dupa ce am reusit cu mari eforturi sa absorbim si 5 miliarde euro in 2015 acum avem absorbite ZERO si responsabili guvernamentali niste caricaturi care dau din gura lozinci politicianiste neavand habar despre subiect / odata cu BREXIT in 2017 se vor taia sume consistente de la ...... Exact , de la tarile neperformante in actualul exercitiu , Romania fiind iar "fruntasa" ca in 2012 - deci DEZASTRU

2. In ce priveste investitiile din Megaproiectul "One belt one road" , dupa Conferinta extraordinara a sefilor de guvern de la Bucuresti in 2013 aveam aprobate deja Proiectul "Cernavoda" ( cca 6 miliarde euro), "Rovinari" ( 1 miliard) , "Tarnita" ( 1,4 miliarde) si posibil "Cablul Submarin" ( cca 800 milioane)! Plus calea ferata rapida Bucuresti- Constanta si Centura Bucuresti - peste 10 miliarde de euro!

Stiti ce s-a facut cu aceste proiecte in 2016 - NIMIC / ce va urma in 2017? NIMIC”, scrie pe Facebook Victor Ponta.

Acesta mai susține că liderii actuali își pierd timpul vorbind despre nimic în loc să se folosească de fondurile europene și de investițiile chineze pentru dezvoltarea economică a țării: ”In loc sa fim seriosi si destepti si sa folosim fondurile UE si investitiile chineze noi facem Conferinte cu apa de ploaie despre nimic - bla bla e Proiectul de tara al Romaniei in 2016! Si-au luat tara inapoi si nu fac nimic cu ea - GHINION!”.