ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Banii împrumutați de România și aruncați de guvernele Dragnea ajung la suma împrumutată de Băsescu de la FMI în 2010, susține fostul premier Victor Ponta, într-o postare pe Facebook.

„V-ați întrebat vreodată de unde dăm acești bani înapoi? Vindem Lacul Belina, firma Teldrum, casele din Brazilia sau din Teleorman sau din Sinaia, fondurile de vânătoare? Nu cred - din păcate! Iar banii o să îi dăm înapoi din buzunar pentru că nu sunt investiți în ceva productiv, ci doar în cumpărarea unor șefi de partid și unor jurnaliști care să țină Sistemul de Putere al "Grupului de la Teleorman"! Noi suntem ținuți prizonieri la televizor cu tot felul de povești despre TRECUT (azi s-a trezit din somn și Procurorul General "Nea Gusti" Lazăr să cerceteze evenimentele de la Revoluție). Ce a fost acum 30, 20, 10 ani. Între timp nu avem voie și nici cum să vorbim despre PREZENT - cum este guvernată țara, cum doar suntem mințiți cu tupeu nemărginit despre investiții care se fac doar în hârtii, despre fonduri europene care se absorb doar în emisiunile tv plătite de câte un ministru, despre salarii și pensii care cresc în discursuri sforăitoare și scad odată cu inflația și creșterea tuturor prețurilor", a scris Ponta luni pe pagina sa de socializare.

Liderul Pro România consideră că trebuie vorbit despre viitor. „Și mai ales nu avem voie să vorbim de VIITOR - unde trebuie să plătim toți banii împrumutați acum ca să acopere prostia și demagogia celor care ne guvernează. Cineva priceput mi-a făcut recent un calcul matematic din care rezultă că banii împrumutați de România și aruncați pe prostii inutile de către Guvernele Dragnea 1, 2 și 3 în 2017 - 2018 ajung deja la suma împrumutată de Băsescu de la FMI în 2010! Suntem chiar blestemați să repetăm toate tragediile trecutului sau chiar ne merităm soarta?", a mai scris fostul premier.

Reacția lui Ponta vine după ce a apărut o informație conform căreia Ministerul Finanțelor Publice a planificat în aprilie 2018 împrumuturi de la băncile comerciale de aproximativ 3,82 miliarde de lei, din care 3,4 miliarde de lei prin licitații de obligațiuni de stat și certificate de trezorerie, la care se poate adăuga suma de 420 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitațiilor de obligațiuni. Sumele vor fi destinate refinanțării datoriei publice și finanțării deficitului bugetului de stat. Conform prospectelor de emisiune, MFP are în program o licitație, în data de 16 aprilie, pentru certificate de trezorerie cu discount în sumă de 600 de milioane de lei, pe un an.