ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul premier Victor Ponta susține, într-un inverviu acordat site-ului Știri pe surse, că Liviu Dragnea este omul unui grup de interese Israel-Ungaria și probabil Rusia, care îl finanțează - inclusiv consultanții, vizitele externe - și care va primi tot gazul din Marea Neagră, Hidroelectrica, Aeroportul Otopeni, Transgaz.

„Dragnea acum e prins de o mașinărie, de un grup de interese și din România și din afară, în special Israel, Ungaria. E prins de un grup de oameni care vor să facă bani mulți în România. E omul lor, l-au prins total, care îi plătesc vizitele în America, care îi aduc consultanții, care îi aduc chestia cu Fondul Suveran care trebuie să ne ia tot, care l-au convins pe Dragnea o chestie incredibilă - să semnezi deja că tot gazul din Marea Neagră îl dă la două firme ungurești care de fapt sunt Israel-Budapesta și or fi probabil și Moscova”, a afirmat Victor Ponta.

Fostul premier a susținut că „fluxul este așa: Israel-Budapesta-Moscova, cu centrul la Liviu Dragnea”.

„Banii aceia îl susțin pe el, ca el să le dea mai departe, să le dea lucruri importante, nu doar gazul. În momentul în care o să se facă Fondul Suveran, Hidroelectrica, Aeroportul București, Transgaz, toate vor trece în mâini private, și nu în mâini românești. Veți vedea fonduri de investiții Israel-Ungaria-Rusia. Or, asta numai Liviu Dragnea poate să o facă, că nimeni altcineva. Nu poate să o facă nici Iohannis, nici Ponta”, a declarat fostul premier.

Ponta a mai spus că Dragnea a fost cel care a insistat ca Laura Codruța Koveși să fie numită șefa DNA; datorită faptului că i-a dat NUP lui Ion Iliescu, pe vremea când era procuror general. Fostul premier a dezvăluit că șefa DNA are „linie directă” la ambasada SUA.
 
„În 2013 vine Drgnea la mine și mi-a spus: băi, cred că ne-au mințit. I-a spus Papici că îl pune Kovesi să-l trimită în judecată. Eu i-am zis că parcă ne înțeleseserăm că nu mai facem dosare politice. Lui Liviu Dragnea i-au promis Coldea și Kovesi că nu îl vor trimite în judecată în Dosarul Referendumul. L-am luat pe Liviu Dragnea și am mers la Maior și la Coldea, eu mă dusesem să mă bat pentru Liviu Dragnea și le-am spus că nu accept sub nicio formă să se facă un dosar pe Referendum, că e incorect. Ei mi-au spus, stați că rezolvăm.

Dosarul a mers mai departe, după cum ați și văzut. L-au păcălit pe Dragnea cu Referendumul. Papici a zis că Kovesi, Kovesi zicea că Papici. I-am și zis lui Dragnea: fraier ai fost să ai încredere în astfel de oameni, nu trebuie să ai înredere.

M-am dus la Cazanciuc și i-am spus să-i schimbe pe cei din DNA care fac dosare politice, cum e cel cu Referendumul. Cazanciuc, care nu este un curajos de felul lui, a înțeles ulterior și a cerut schimbarea a doi procurori din DNA. Ulterior, a ieșit Kovesi la televizor și a reclamat faptul că Guvernul se implică în activitatea DNA. În perioada respectivă eu trebuia să plec în SUA. După declarația lui Kovesi m-a sunat atașatul Ambasadei SUA în România și mi-a spus că sunt probleme cu vizita, că i-a sunat Kovesi să se plângă. Atunci eu le-am spus că nu mai fac nicio vizită în SUA. Era cât pe aci să ratez vizita în SUA ca să-l apăr pe Liviu Dragnea. Până la urmă m-am întâlnit doar cu vicepreședintele Biden, deși trebuia să mă întâlnesc cu Obama.”, a mai spus Victor Ponta.

Liviu Dragnea a fost numărul 2 în PSD în perioada în care Ponta a condus partidul.