Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat că România condamnă ferm utilizarea armelor chimice în orice împrejurare, dar mai ales atunci când este vorba de folosirea lor împotriva civililor.

„România condamnă ferm utilizarea armelor chimice în orice circumstanțe, în orice împrejurare, dar mai ales atunci când este vorba de folosirea lor împotriva civililor. Sprijinim ferm ideea de a investiga, de a pune la dispoziția organismului special, un organism care trebuie să fie imparțial și independent, toate datele pentru a putea să vedem care sunt realitățile din teren și, în al doilea rând, măsurile care ar trebui să fie întreprinse la nivelul societății internaționale", a declarat ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, în cadrul unei declarații de presă comune cu ministrul francez de Externe Jean-Yves Le Drian.

Laboratorul ImunoMedica


Poziția României diferă de poziția marilor puteri occidentale, care s-au grăbit să pună presupusu atac pe seama lui Bashar al-Assad. Regimul de la Damasc, dar și aliații săi, Rusia și Iran, neagă vreo vină în acest incident.

Incidentul a survenit la aproape un an de la un alt presupus atac: atunci, președintele SUA a ordonat lansarea de rachete asupra Siriei drept pedeapsă. Între timp, așa cum relata Fox News, instituțiile din SUA încă nu cunosc dacă și cine a fost responsabil pentru atacul din 2017 de la Khan Shaykun.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.