ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prim-ministrul japonez Shinzo Abe va efectua la sfârșitul săptămânii viitoare o vizită în mai multe țări din Europa de Sud-Est, printre care și România, informeaază agenția de presă Kyodo. În 100 de ani, niciun premier al Japoniei nu a efectuat o vizită oficială în țara noastră.

Prim-ministrul japonez Shinzo Abe a anunțat vineri că va efectua la sfârșitul săptămânii viitoare vizite în mai multe țări din Europa de Sud-Est. Printre țările vizitate se numără România, Bulgaria, Serbia și țările baltice: Estonia, Letonia și Lituania. Aceasta va fi prima deplasare efectuată în aceste state de un premier nipon.   

„Voi extinde granițele diplomației japoneze, confirmând în același timp coordonarea noastră strânsă asupra problemei Coreei de Nord și altor chestiuni presante cu care se confruntă comunitatea internațională”, a declarat Abe la o întâlnire între guvern și coaliția la putere, a formațiunii sale Partidul Liberal Democrat cu partidul mai mic Komeito.   

Abe va părăsi Japonia pe 12 ianuarie și se va întoarce pe 17 ianuarie. De-a lungul anilor, în special după Revoluție, mai mulți premieri ai României au efectuat vizite oficiale în Japonia.    

Deși Japonia este una dintre cele mai mari puteri economice ale lumii, numărul trei, după SUA și China, investițiile japoneze în România nu sunt la același nivel, fiind de doar 178 milioane euro la nivelul anului 2014. În ultimii ani se constată o creștere a acestor investiții, în special în industria auto.   

Potrivit datelor Camerei de Comerț Japoneze în România, firmele japoneze au 50 de fabrici pe piața locală, având în organigramă peste 38.000 de angajați români.