Aparent, un banal exercițiu de salubrizare a zonei, cu presa sosită întâmplător. În fapt, un nou exercițiu de imagine al Premierului după staționarea la semafor ca simplu cetățean sau donarea unui salariu pentru "Cumințenia pământului”.

Premierul se află de ceva vreme într-o subtilă campanie de imagine vizând umanizarea tehnocratului, câștigarea simpatiei publicului în urma unor gesturi de om simplu fără ifose. 

Azi, la Digi 24, un reportaj emoționant despre acțiunile de ecologizare din zonă, sub titlul : "Dacian Cioloș, voluntar la strâns gunoaie în Parcul Natural Văcărești”. Pe câteva bloguri și pagini Facebook au și apărut fotografiile cu Cioloș cu mănuși și un sac în dotare, strângând harnic de pe jos gunoaiele...Unul dintre bloggerii care postează fotografia (Ciprian Muntele) comentează emoționat: "Premierul României, Dacian Cioloș, în timp ce muncește cot la cot cu noi la strâns gunoaie în Parcul Natural Văcărești. Eu deocamdată nu știu ce să spun mai mult, sunt copleșit".
 
Ar fi interesant de știut cum de a aflat presa despre campania de ecologizare la care urma să participe Premierul? Sau a aflat doar pentru că urma să participe acesta?

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews