ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 Premierul Dacian Cioloș pleacă luni dumă amiază în Statele Unite, la New York, unde va lua parte la a 71-a Sesiune a Adunării Generale a ONU.

În ziua următoare, marți, premierul va participa la recepția inaugurală organizată de secretarul general ONU, Ban Ki-moon, în onoarea șefilor de delegație. Mai departe, el va fi prezent la evenimentul de marcare a primei aniversări de la adoptarea Agendei 2030.

Totodată, marți, Cioloș va participa la deschiderea celei de-a 71-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, la dejunul la nivel înalt oferit de Ban Ki-moon, în onoarea șefilor de delegație, dar și la Summitul liderilor privind criza globală a refugiaților, organizat de SUA alături de Canada, Etiopia, Germania, Iordania, Mexic și Suedia.

Dacian Cioloș va mai avea, marți, o serie de întâlniri bilaterale, în marja participării la ONU. Astfel, Cioloș va avea întrevederi cu secretarul general ONU, cu președintele Egiptului, Abdel Al-Sisi, cu președintele Finlandei, Sauli Niinisto, și cu directorul executiv al UNEP, Erik Solheim.

Tot marți, Cioloș va lua parte, la sediul ONU, la evenimentul ''Open Government Partnership: Five Year Celebration'', coprezidat de președinții Africii de Sud și Franței. În cursul serii, premierul va participa la recepția oferită de UE, dar și la cea oferită de președintele SUA Barack Obama și de prima doamnă Michelle Obama, în onoarea șefilor de delegație.

Dacian Cioloș va fi prezent și la recepția oferită șefilor de delegații pentru aniversarea inițiativei HeForShe de președintele Finlandei și directorul executiv al UN Women.

Miercuri, șeful Guvernului român va fi prezent la dezbaterea generală la nivel înalt a celei de-a 71-a sesiuni a Adunării Generale a ONU și va susține alocuțiunea națională. La finalul zilei, Cioloș se va întâlni cu comunitatea românească și se va întâlni cu reprezentanții principalelor organizații evreiești din SUA, dar și cu președintele Palestinei, Mahmoud Abbas, și cu președintele Adunării Generale a ONU, Peter Thompson.