Probleme importante de s-a apucat Guvernul Dăncilă: Joi, noul premier a anunțat că va obliga societățile private și de stat să angajeze un expert de gen.

„Vrem ca în România egalitatea de șanse dintre femei și bărbați să fie efectiv asigurată. Cred că acest lucru este foarte important. Că urmare vom introduce obligația persoanelor juridice din sistemul public, dar și din sectorul privat care au peste 50 de salariați de a avea în structură de personal un expert în egalitate de șanse”, a explicat Viorica Dăncilă.

Laboratorul ImunoMedica

 
Desigur, premierul s-a gândit și la sancțiuni pentru firmele care nu se vor supune măsurii. Companiile care nu vor avea un expert vor plăti o amendă de până la 100.000 de lei.

După ce s-a nevoit cu implementarea acestei măsuri cerute cu insistență de națiune, luni doamna premier va purcede la o nouă acțiune urgentă: se va întâlni cu ambasadorul SUA la București, Hans Klemm.

„Întâlnirea cu ambasadorul SUA este prima dintr-o serie de întrevederi pe care doamna prim-ministru le va avea cu reprezentanții misiunilor diplomatice la București”, a declarat Nelu Barbu, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Întâlnirea va avea loc la 10:00, la Palatul Victoria și este prima din seria discuțiilor cu ambasadorii străini.