Premierul Viorica Dăncilă a anunțat sâmbătă că ia în calcul organizarea unui referendum prin care să consulte populația pentru înăsprirea drastică a pedepselor pentru crimă, viol și pedofilie, în contextul cazului Alexandrei din Caracal.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat sâmbătă că ia în calcul organizarea unui referendum prin care să consulte populația pentru înasprirea drastică a pedepselor pentru crimă, viol și pedofilie. 

Declarațiile lui Dăncilă vin în condițiile în care ActiveNews a atras atenția că în ultimii 10 ani, toate regimurile de la putere s-au îngrijit ca pedepsele pentru agresorii sexuali ai copiilor să scadă.

Ultimul pe listă a fost chiar regimul PSD, prin recentul Cod Penal adoptat în luna mai. Reamintim că Viorica Dăncilă s-a ambalat și după cazul Sorinei, dar toate rezultatele anchetelor ordonate de ea au fost secretizate.

Iată declarațiile Vioricăi Dăncilă:

„Am luat câteva decizii necesare, dar e nevoie de mai mult

mi-am anulat toate vizitele de azi. M-am întâlnit ugent cu ministrul de Interne care mi-a transmis planul de acțiune

I-am cerut ministrului Moga să se întoarcă la Caracal

Am decis un grup de lucru inter-instituțional pentru eficientizarea timpilor de răspuns, grup condus de Raed Arafat. Voi propune acest apect la ședința CSAT de marți

Analizez un referendum de consultare a românilor pentru înăsprirea drastică a pedepselor pentru crimă, viol și pedofilie

L-am chemat din concediu pe prefectul de Olt pentru a-l demite

E de datoria tuturor să ia măsuri și decizii pentru ca astfel de nenorociri să nu mai aibă loc

Cer un raport la CSAT minut cu minut de la primul raport de joi seară, care să prezinte cum a acționat fiecare. Aștept același lucru din partea tuturor

Aștept raport similar de la Iohannis și STS

Cer o atitudine similară din partea tuturor partidelor, cărora le cer să nu politizeze subiectul”

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews