ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Mihai Tudose a declarat, joi, că nu susține proiectul de lege privind statutul Casei Regale, apreciind că Palatul Elisabeta ar trebui să revină în administrarea și proprietatea statului român după decesul regelui Mihai.

"România nu este monarhie, ci republică. Palatul Elisabeta trebuie să revină statului român. Membrii Casei Regale pot să stea la Săvârșin sau în altă parte", a afirmat Tudose în cadrul unei întâlniri cu jurnaliștii.

Proiectul privind reglementarea statutului juridic al Casei Regale a fost depus la Parlament de președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și de președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, pe 7 noiembrie.
 
Președintele Klaus Iohannis consideră că ideea unui referendum privind schimbarea regimului în monarhie este o „fumigenă”.

Șeful statului a precizat, miercuri, într-o întâlnire informală cu jurnaliștii că un referendum pe această temă nu este posibil din punct de vedere constituțional.

El a susținut și că această temă este una artificială.

Cu privire la statutul Casei Regale, președintele Iohannis a arătat că este nevoie de o clarificare, dar "rezonabilă".