ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șefa Guvernului României, Viorica Dăncilă, a avut marți la Bruxelles o întrevedere cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și cu prim-vicepreședintele C.E., Frans Timmermans, în cadrul căreia au discutat rezultatele alegerilor europarlamentare. Oficialii comunitari au salutat „abordarea europeană” a premierului român și sprijinul Guvernului României pentru proiectul european, potrivit Biroului de presă al Executivului de la București. 

„Președintele Juncker i-a mulțumit premierului Viorica Dăncilă pentru activitatea excelentă de până acum a Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, care a închis peste 100 de dosare, dintre care cele mai importante sunt cele privind Poliția Europeană de Frontieră și Garda de Coastă, Autoritatea Europeană pentru Muncă, Directiva Copyright și Directiva Gaz. Președintele C.E. a subliniat că această abordare trebuie să continue, în special în ceea ce privește avansarea Cadrului Financiar Multianual și pregătirea Agendei Strategice 2019-2024”, transmite un comunicat de presă al Guvernului României.

Reprezentanții Comisiei Europene „au salutat angajamentul Guvernului României de a nu avansa reformele controversate din sistemul judiciar și reluarea imediată a dialogului în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare, cu scopul de a înregistra progrese în reformele din sistemul judiciar și în lupta împotriva corupției”.

„Cei doi oficiali au reconfirmat angajamentul Comisiei Europene de a lucra în strânsă cooperare cu autoritățile române pentru a găsi soluții în privința aspectelor legate de Statul de Drept și pentru a relua progresele în cadrul M.C.V.”, transmite comunicatul de presă al Guvernului român.