ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacian Cioloș a decis numirea lui Dragoș Doroș în funcția de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, funcție cu rang de secretar de stat.

Prin aceeași decizie, premierul încetează exercitarea funcției de președinte interimar al ANAF de către Daniel Diaconescu, director general al Direcției Generale de Informații Fiscale în cadrul ANAF.

Dragoș Doroș, care a îndeplinit până acum, funcția de tax director în cadrul KPMG, a mai fost secretar de stat în Finanțe și director al Direcției Generale Legislație Impozite Directe, potrivit ZF.ro.

El a mai lucrat la NNDKP, Boștină și Asociații și Ernst & Young.  A terminat ASE, Facultatea de Comerț și Relații Internaționale, în 1996 și a urmat diverse cursuri postuniversitare.

Cioloș l-a demis, pe 11 februarie, pe Gelu Diaconu din funcția de președinte al ANAF. Diaconu și vicepreședintele ANAF de la acel moment, Mihai Gogancea-Vătășoiu, au fost puși sub urmărire penală de DNA în dosarul în care sunt anchetați deputații Mădălin Voicu și Nicolae Păun.

Cei doi sunt cercetați pentru favorizarea făptuitorului și abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, potrivit unui comunicat al DNA.