ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe știri de pe agențiile de presă au anunțat ieri că președintele Partidului Național Liberal (PNL) și premierul desemnat, Ludovic Orban, a avut „întâlniri cu societatea civilă”. Nimeni însă, nicio agenție de presă, nu a menționat cine au fost organizațiile non-guvernamentale cu care s-a consultat premierul desemnat și nici modul de selectare a acestora.

ActiveNews vă descrie în exclusivitate cum au stat lucrurile la întâlnirea premierului desemnat cu „societatea civilă”. În primul rând, la întâlnire au fost chemate ong-urile de serviciu din zona #rezist, inclusiv faimosul protestatar în chiloți, Florin Bădiță sau asociația „Accept”, una dintre cele mai vocale ong-uri pro homosexualitate din România.
 

Până aici, nimic neobișnuit până aici. Președintelui PNL, însă, i s-au oferit  și indicații pentru a chema câteva ONG-uri reprezentative pentru zona conservatoare. În urma acestor discuții, premierului desemnat i s-a propus să cheme la consultări și liderii ai unor asociații precum ProDocens Media sau Asociația Părinților pentru Ora de Religie (APOR). Dar nu numai. 

În realitate, însă, echipa formată din Ludovic Orban, Raluca Turcan și Florin Chitu a chemat la consultări doar ONG-urile „de serviciu”: după cum spuneam, unul dintre acestea a fost și Accept, organizația pro homosexualitate.

Pe lângă cererea adoptării „de urgență” a parteneriatului civil, cei de la Accept i-au transmis posibilului viitor premier - care nota cu pixul în carnețel, că e nevoie de condamnări penale pe spețe de „limbaj al urii” (hate speech). Mai precis, avocata acestei organizații este nemulțumită că până acum, nimeni n-a fost condamnat pentru „limbaj al urii”. 

Sursele ActiveNews ne-au precizat că întâlnirea a fost organizată de către Tănase Stamule, un apropiat al președintelui liberal și  de către Violeta Alexandru, fost Ministru al Muncii în Guvernul Cioloș, și fost director al Institutului de Politici Publice (IPP), ong finanțat cu zeci de mii de euro de filantropul progresist, George Soroș.

Nici Tănase Stamule nu este străin de grupările progresiste: conform unei investigații a PS News, el a asigurat - prin intermediul fratelui său (director la Fundația Konrad Adenauer) - ascensiunea Marei Mareș, la conducerea Tineretului Național Liberal. Mara Mareș a fost unul dintre politicienii care s-au exprimat deschis împotriva Referendumului pentru protejarea familiei.
 
Mai mult decât atât, conform PS News, în 2018 Stamule era asociat împreună cu fostul deputat PDL Costică Canacheu la societatea care administrează Asociația Comunitatea Armână din România (ACAR), o organizație care se ocupă cu promovarea teoriei grecești conform căreia aromânii nu ar fi români, ci o etnie aparte. 

În aceste condiții este clar de ce premierul desemnat nu a dorit să discute cu liderii cultelor recunoscute - care pot mobiliza 4 milioane de oameni, așa cum s-a văzut la Referendum -, dar a preferat să ia notițe de la asociații care nu au mai mult de câteva zeci de membri. De fapt, chiar liderul de facto al PNL, președintele Klaus Iohannis a procedat astfel: la toate întâlnirile cu „societatea civilă”, acesta a ales să se vadă numai cu reprezentanții ong-urilor progresiste, unele fiind doar „grupuri informale”, dar a refuzat toate invitațiile din partea Coaliției pentru Familie.

„ONG-urile seculariste, mai ales dacă acestea sunt ACCEPT & prietenii, reprezintă 0.5% din societate. Cultele religoase reprezintă marea majoritate a societății – în fapt, reprezintă aproape toată societatea, dacă ținem seama că în România mai puțin de 2 procente se declară atei.

Și tu chemi DOAR ACCEPT & prietenii; și nu chemi nici un reprezentant al cultelor religioase. Că asta se cheamă democrație. Și reprezentativitate.

Asta îmi amintește de CNCD, care voia anul trecut să poarte niște „negocieri” despre limitele care trebuie impuse libertății religioase în societate. Și a chemat la „negocieri” doar ACCEPT. CNCD, ăia care dau amenzi pe crime de gândire. Ca să impună limite libertății religioase, ei nu au considerat că e cazul să cheme la discuții nici măcar un reprezentant al cultelor religioase.

Oare se transformă PNL într-un nou CNCD? Sau doar asta este „lesa” în care se mișcă Ludovic Orban? Băieții cu ochi albaștri i-au desenat pătrățica, aici dansezi, discuți doar cu ăștia. Doar ACCEPT, „minoritățile secuale” și „progresiștii” sunt în România societate civilă, deși ei reprezintă numai 0.5% din populație. Iar „creștinul” Orban s-a conformat fără să comenteze. Și apoi și-a scos carnețelul și a început să ia notițe de la ACCEPT.”, a scris jurnalistul Gabriel Popa.