ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Mihai Tudose își dorește ca Guvernul să aibă „un an rodnic", precizând că „liniștit în mod cert nu va fi", informează Agerpres.

„La mulți ani pentru cei cu care ne vedem prima dată anul acesta. Este prima ședință de Guvern din acest an. Să dea Dumnezeu să avem un an rodnic, că liniștit în mod cert nu va fi", a spus Tudose, la începutul reuniunii Executivului.

Liderul executivului a adăugat că Banca Mondială și-a revizuit estimarea referitoare la țara noastră în anul 2017 și prognoza pentru acest an.

„Banca Mondială și-a revizuit (...) estimarea privind închiderea anului 2017, ducându-ne la o creștere de peste 6, de 6,4. (...) O să avem și noi în curând (...) datele oficiale. Dar cunoscând pesimismul de care au dat ei dovadă întotdeauna, apreciem procentul dat de ei, 6,4, creștere pe 2017, și au îmbunătățit și prognoza pentru 2018, ceea ce nu este un lucru rău", a afirmat Tudose.

Economia României va înregistra un avans de 4,5% în 2018 și de 4,1% în 2019, față de o expansiune de 3,7% și, respectiv, 3,5%, previzionată în iunie, se arată în raportul "Global Economic Prospects", publicat, marți, de Banca Mondială.

Instituția financiară internațională se așteaptă ca România să raporteze pentru 2017 o creștere a PIB-ului de 6,4%, față de 4,4%, previzionată în iunie.