ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


János Lázár, ministrului ungar al construcțiilor și transporturilor, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Oradea alături de senatorul Attila Cseke, președinte al Organizației Județene Bihor a UDMR, că premierul ungar Viktor Orban va vizita Partium la începutul lunii iunie și va participa la campania UDMR. 

Potrivit ministrului ungar al construcțiilor și transporturilor, premierul ungar va demonstra, prin acest gest, că nu doar maghiarii din Ținutul Secuiesc sunt cei care pot conta pe cooperare și sprijin, relatează vg.hu, citat de stiripesurse.ro

János Lázár a declarat că se analizează posibilitatea unei cooperări economice și a unei cooperări româno-maghiare în regiunile Satu Mare și Bihor, în paralel cu dezvoltarea orașelor Debrețin, județul Hajdú-Bihar și Nyíregyháza, județul Szabolcs-Szatmár-Bereg.

Acesta a mai spus că Ungaria dorește ca principalul obiectiv al președinției sale rotative la UE să fie sprijinirea aderării României la spațiul Schengen. „Obiectivul nostru principal este eliminarea frontierei Schengen dintre Ungaria și România”, a subliniat ministrul ungar.

Potrivit portalului de limbă maghiară Maszol, ministrul ungar a mai subliniat că există subiecte importante pe ordinea de zi, deoarece din cauza războiului din țara vecină nu este indiferent cine se află în Parlamentul European. „Există o miză ungară și o miză europeană”, a declarat János Lázár.