ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, dar și premierul țării vecine, Boiko Borisov, și-au exprimat condoleanțele pentru victimele exploziei de la București, dar și pentru cei care și-au pierdut viața în accidentul aviatic din Sinai.

Plevenliev i-a scris președintelui Iohannis și a spus că este profund întristat de știrile care au parvenit de la București și a precizat că nu poate să-și găsească cuvintele pentru a exprima durerea la pierderea atâtor vieți tinere.

Șeful statului bulgar i-a amintit lui Iohannis că un accident similar a avut loc și-n Bulgaria, acum câțiva ani, referindu-se la moartea a șapte adolescenți care s-au călcat în picioare într-un club din Sofia, în decembrie 2001.

Plevneliev și-a exprimat solidaritatea cu națiunea română, afirmându-și speranța că în curând se vor descoperi cauzele tragediei. Bulgaria este în doliu alături de români și îi este alături în aceste momente grele. 

De asemenea, șeful statului bulgar i-a transmis condoleanțe președintelui Rusiei, Vladimir Putin, după moartea a 220 de persoane ce erau pasageri în avionul care s-a prăbușit în Peninsula Sinai.

Plevneliev și-a exprimat convingerea că nimeni nu poate fi pregătit pentru asemenea incidente tragice, în care vieți nevinovate sunt pierdute. Președintele Bulgariei se alătură națiunii ruse în doliul pentru victime, afirmă comunicatul citat de Novinite.com.

Premierul Borisov a trimis o astfel de scrisoare omologilor săi român și rus.