ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea de Apel Bacău a decis, luni, admiterea contestației făcute de DNA, dispunând arestarea preventivă a președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, pentru 30 de zile, acesta fiind acuzat de trafic de influență.

Inițial, acesta a fost plasat, pe 19 ianuarie, sub control judiciar, în baza unui mandat emis de magistrații Tribunalului Bacău, dar procurorii anticorupție au contestat măsura.

Președintele CJ Neamț a fost reținut, pe 18 ianuarie, de procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Potrivit DNA, în cursul anului 2013, Ionel Arsene, în calitate de deputat și președinte al organizației PSD Neamț, a primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală.

Procurorii susțin că banii remiși de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului București urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari.