ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind implementarea programului guvernamental „gROwth - Contul individual de economii Junior Centenar", potrivit căruia copiii pot beneficia anual de o primă de stat în valoare de 600 lei până la împlinirea vârstei de 18 ani, în anumite condiții, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, titularii de cont beneficiază de o primă de stat în valoare de 600 lei anual până la împlinirea vârstei de 18 ani, cu condiția ca suma depusă în cont în anul respectiv să fie de minimum 1.200 lei.

La soldul contului se aplică o rată de dobândă al cărei nivel se stabilește la 3% pe an. De acest program vor beneficia și copiii ocrotiți prin serviciile publice și private specializate pentru protecția copilului, depunerea anuală minimă de 1.200 lei fiind efectuată din bugetul Ministerului Muncii și Justiției Sociale.

Șeful statului a trimis, la finalul lunii aprilie, la CCR, o sesizare de neconstituționalitate în cazul acestui act normativ.

„Prin conținutul lor normativ, unele dintre dispozițiile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 104/2018, integrate în totalitate în legea de aprobare adoptată de Parlament, contravin art. 1 alin. (5), art. 44 și art. 52 din Constituție", spunea șeful statului în sesizare.

Pe 5 iunie, CCR a respins, însă, ca neîntemeiată, această sesizare.