ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat ce va face cu legea care vizează majorarea alocațiilor pentru copii, că în prezent nu are de gând să refuze promulgarea actului normativ. Șeful statului a precizat că termenul pentru promulgare este 18 ianuarie.

„Proiectul de lege are termen de promulgare 18 ianuarie. La acest moment nu am de gând să refuz promulgarea acestei legi, dar ea se află în analiză și niște lămuriri din partea Guvernului, fiindcă nu sunt sume în buget și Guvernul trebuie să vină cu soluții. Dar în momentul acesta nu refuz promulgarea”, a afirmat Klaus Iohannis, joi la Palatul Cotroceni, întrebat despre subiect.

Întrebat despre posibile surse de finanțare pentru o astfel de măsură, șeful statului a adăugat că există variante în acest sens.

„Există variante cu siguranță, însă trebuie să fim realiști, prima rectificare de buget se poate face abia la mijlocul anului”, a conchis Iohannis.

Ludovic Orban a anunțat, luni, că PNL ia în calcul patru variante pentru sancționarea proiectului de lege al PSD care a trecut de Parlament privind creșterea alocațiilor. Printre variante se numără atacarea la CCR, prorogarea termenului de intrare în vigoare sau angajarea răspunderii Guvernului.

În luna decembrie a anului trecut, Camera Deputaților a votat, decizional, inițiativa legislativă care prevede dublarea alocației pentru copiii între 2 și 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap. Legea ar fi trebuit să intre în vigoare la 1 ianuarie 2020.
 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews