ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit la Bruxelles cu omologul său francez, Emmanuel Macron, unde s-au abordat mai multe teme de interes pentru cele două părți.

Klaus Iohannis a declarat că întâlnirea a fost „așezată” și s-a discutat despre foarte multe colaborări între România și Franța.

„Am avut o primă întâlnire așezată, bilaterală, cu președintele Macron. Am abordat, într-un timp foarte scurt, multe teme foarte importante pentru noi, pe colaborare și bilaterală, și în formate europene. Am discutat despre colaborări, de exemplu, pe Schengen. Am discutat despre colaborarea pe care o pregătim pentru sezonul cultural. Am discutat despre mult vehiculata directivă pe detașarea muncitorilor", a afirmat Iohannis, care s-a întâlnit cu Macron, vineri dimineață, în marja Consiliului European de la Bruxelles.

De asemenea, președintele României a spus că s-a convenit sporirea cooperării pentru a întări „formate europene”.

„Am convenit să lucrăm împreună pentru a întări formate europene. Am propus, printre altele, ca proiectul bugetului zonei Euro propus de președintele Macron să fie deschis și pentru alții, de exemplu pentru noi, care acum nu suntem membri în zona Euro, dar avem acest obiectiv și suntem interesați să colaborăm din timp pe acest proiect. Pe scurt, o întâlnire foarte bună”, a arătat Iohannis.

 
Iohannis a precizat că a menționat câte ceva și despre situația politică din România, asigurându-l pe liderul francez că totul este în limitele stabilității.
 
„Foarte pe scurt. Eu îi asigur pe toți cu care mă întâlnesc că România este stabilă și, chiar dacă în momentul de față se lucrează la formarea unui nou Guvern, nu afectează procesele în care este implicată România”, a spus liderul de la Cotroceni.