ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis și-a anunțat, la Sibiu, candidatura pentru un nou mandat în fruntea statului.

„Am luat o decizie importantă și vreau să vă comunicat acum, în această dimineață frumoasă. Sunt ferm hotărât să candidez pentru un nou mandat de președinte al României", a spus Klaus Iohannis.

Iohannis a mai spus că a făcut anunțul pentru a clarifica intențiile sale.

„Mi s-a părut că scena politică românească a intrat într-o fază destul de tulbure. Evoluția nu este satisfăcătoare și am urmărit în ultimele luni de zile mai multe sondaje. Toate arată că nivelul de nemulțumire la populație este de peste 80%, ceea ce este extrem, extrem de mult și arată că lumea practic nu mai are încredere în clasa politică, nici măcar nu se mai așteaptă la ceva bun din partea clasei politice. În acest context, am considerat că acest anunț poate să constituie un punct interesant, poate unii vor fi încurajați să meargă mai departe, dacă fac acest anunț, alții, probabil, nu vor primi așa bine acest anunț. În orice caz, mi s-a părut că este necesară o clarificare a intențiilor mele pentru ce urmează", a declarat Iohannis, după ce a fost întrebat de ce și-a anunțat sâmbătă noua candidatură la Președinție.

Anunțul a fost făcut la Colegiul Național "Samuel von Brukenthal", înainte să participe la reuniunea de 40 de ani cu foști colegi.

Klaus Iohannis participă la întâlnirea festivă a promoției 1974 - 1978. În 2017, Klaus Iohannis a fost prezent la Sibiu pentru reuniunea de 20 de ani a unei alte clase, la care a fost diriginte.