Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele de numire a noilor miniștri, iar ceremonia depunerii jurământului va avea loc, marți, la ora 19:30. 

Prim-ministrul Mihai Tudose a trimis luni la Palatul Cotroceni propunerile de numire a noilor miniștri votați săptămâna trecută de conducerea PSD: Paul Stănescu - ministru al Dezvoltării Regionale, Felix Stroe - ministru al Transporturilor și Marius Nica - ministru delegat pentru Fondurile Europene.

Paul Stănescu, liderul PSD Olt, este propunerea pentru conducerea Ministerului Dezvoltării și pentru postul de vicepremier, în locul lui Sevil Shhaideh, Felix Stroe, președintele PSD Constanța, este propus pentru Ministerul Transporturilor, în locul lui Răzvan Cuc, iar Marius Nica este propus să preia conducerea Ministerului Fondurilor Europene în locul Rovanei Plumb, a anunțat liderul PSD, la finalul ședinței de vineri a Comitetului Executiv al PSD.

Conform Administrației prezidențiale, șeful statului a semnat demisiile miniștrilor Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Răzvan Cuc, precum și decretele de numire a înlocuitorilor acestora - Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale, Felix Stroe, ministru al Transporturilor și Marius Nica, ministru delegat pentru Fodurile Europene.

Ceremonia depunerii jurmământului de către noii miniștri va avea loc marți, la ora 19:30.

Anunțul semnării de către președinte a decretelor de numire a noilor miniștri vine la scurt timp după ședința CSAT, la care a participat și premierul Mihai Tudose.

Președinții Senatului și Camerei Deputaților, Călin Popescu Tăriceanu și, respectiv, Liviu Dragnea, au anunțat că nu vor paticipa la ceremonia de la Cotroceni.