ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele României, Klaus Iohannis,  participă vineri la reuniunea informală la nivel de șef de stat Bulgaria - Austria - România, care se va desfășura la Ruse, în Bulgaria, informează Administrația Prezidențială.

Cele trei țări dețin succesiv Președinția Consiliului Uniunii Europene în acest an și în primul semestru al anului viitor.

Conform sursei citate, discuțiile se vor axa pe agenda europeană actuală în vederea facilitării unei bune coordonări și cooperări pe parcursul celor trei președinții ale Consiliului UE.

"Președintele Klaus Iohannis va exprima interesul României de a colabora împreună cu Bulgaria și Austria pentru îndeplinirea obiectivului comun de avansare a agendei europene în interesul cetățenilor. Președintele României va sublinia că, pe perioada deținerii Președinției Consiliului UE, țara noastră va urmări promovarea unei abordări pragmatice și a unor obiective fezabile, astfel încât cetățenii europeni să beneficieze de valoarea adăugată a proiectului european și de rezultatele sale concrete", informează  Administrația Prezidențială.

De asemenea, Klaus Iohannis va participa, împreună cu omologii bulgar și austriac, și la conferința cu tema "Dezvoltarea durabilă a Regiunii Dunării și interconectarea între regiuni", organizată la Universitatea Angel Kanchev din Ruse.

Cu ocazia reuniunii informale de la Ruse, președintele Iohannis va avea întâlniri separate cu omologul său bulgar, Rumen Radev, și cu cel austraic, Alexander Van der Bellen, în care vor fi abordate aspecte care țin de agenda bilaterală, europeană și regională de interes comun.