ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele PNL, Ludovic Orban, a votat DA la Referendumul pentru căsătorie, informează Mediafax.

„Particip pentru că referendumul este cea mai puternică instrument al democrației. Tema referendumului de azi e una extrem de importantă pentru că e vorba despre cum e constituită celula de bază a societății, familia. Mai precis inițiativa este de a defini în Constituție modul în care era definit în legislație, felul în care se realizează căsătoria între un bărbat și femeie. La acest referendum am decis să particip la vot și să votez da, pentru că sunt un creștin convins și familist", a afirmat Ludovic Orban, după de ce a votat, duminică dimineață, la referendum la o secție din județul Ilfov.

Acesta a adăugat că persoanele care îndeamnă la boicotarea referendumului pentru familie nu fac un bine democrației din România.

„Le spun tuturor românilor că acest referendum nu e nici al PSD, nici al lui Liviu Dragnea, este unul care privește cetățenii, ese un referendum prin care decidem modul în care va funcționa familia, dacă va funcționa în sensul creștin, al moralei creștinei. Nu cred că cei care îndeamnă cetățenii să nu vină la vot fac un bine democrației", a completat liderul PNL.

Acesta a spus că oamenii nu trebuie să-și facă o opinie în funcție de poziția PSD și a liderului său, Liviu Dragnea, ci să gândească singuri.

„Vor urma și alte referendumuri, poate facem modificarea Constituției să introducem 6 % din PIB în bugetul pentru educației, poate facem referendumuri pentru a introduce în Constituție inițiativa cetățenească de integritate în exercitarea funcției publice. Orice fel de campanie care este făcută împotriva exercitării dreptului de vot al cetățenilor nu face bine democrației. Resping orice politizare de o parte sau de alta. De asemenea, pe orice temă importantă din societate noi nu trebuie să ne stabilim pozițiile în funcție de pozițiile PSD și ale lui Liviu Dragnea. Dacă Liviu Dragnea se bate cu cărămida în piept, nu înseamnă că noi trebuie să ne facem musulmani sau dacă Liviu Dragnea spune că apără pădurile virgine, nu trebuie să punem mâna pe secure și să tăiem pădurile. Dacă Liviu Dragnea spune că susține cota unică de impozitare, nu trebui ca noi să ne apucăm să susținem cota progresivă de impozitare.
Pe fiecare temă, fiecare cetățean trebuie să se raporteze în conformitate cu propriul discernământ, cu propriile convingeri, cu propria conștiință", a adăugat Orban.