ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Declarația deputatului PSD, Liviu Pleșoianu, care a spus că vrea ca România să-l expulzeze pe ambasadorul SUA, Hans Klemm, a stârnit numeroase reacții. Majoritatea, de condamnare. Iată că președintele unui partid istoric, Aurelian Pavelescu de la PNȚCD, are și el o poziție nuanțată față de Hans Klemm.

Acesta consideră că tăcerea politicienilor este indusă de frica de a vorbi.

„Solicitarea lui Plesoianu de expulzare este, desigur, demonstrativă. Marea majoritate a parlamentarilor, oamenilor politici, o mare parte din populatie, directori de opinie, gândesc că ambasadorul Klemm este vinovat. Iată, unul care i-a dat dreptate deschis lui Pleșoianu - Sorin Roșca Stănescu, solicitând și el "expulzarea" lui Klemm, tot demonstrativ, pentru a fi auzit. Dar, cei mai mulți dintre ei tac. De frică. A fost indusă frica de a vorbi și, prin urmare, auto-cenzura, ceea ce este inacceptabil. Din partea cui? A reprezentanților SUA la București? Acest lucru este deosebit de grav, și nu poate fi trecut cu vederea, ne amintim de auto-cenzura de pe timpul comuniștilor. De ce să se întâmple așa ceva? Ambasadorul Klemm ar trebui să ne explice, renunțând la limbajul de lemn (o știm foarte bine cum functioneaza tot de la comuniști), cu... „parteneriatul strategic, democrația, lupta împotriva corupției etc. etc." De aceea, Liviu Plesoianu nu poate fi trecut cu vederea ca și cum n-ar exista!”, scrie Pavelescu.

Apoi, Pavelescu a cerut revocarea președintelui Trump revocarea din funcție a lui Klemm, pentru a salva parteneriatul româno-american. Acesta îi impută lui Klemm o serie de acuzații:

„Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, ar trebui revocat din functie de catre Presedintele Trump cât mai repede cu putință.
- Suspiciunile că acesta a sprijinit comportamentul abuziv al unor instituții precum DNA, dar și SRI, cu care DNA s-a aflat într-o complicitatea nelegală și neconstituțională dovedită, ceea ce a condus la grave încălcări ale drepturilor și libertăților cetățenești; 
- Faptul că acesta a intimidat și obstrucționat în mod repetat pe oricine a încercat sî oprească aceste abuzuri, cu siguranță nu numai prin declarații publice - și mă refer la instituții precum Guvernul și Parlamentul; 
- Faptul că Congresul SUA a constatat în mod categoric că instituțiile încurajate și girate de Hans Klemm sunt "corupte";
- Ultimele intervenții ale acestuia, nemotivate - potrivit Ministrului justiției, pe bună dreptate -, care cuprind, sub forma unei limbi de lemn diplomatice (de fapt aceleasi cuvinte generice și necredibile folosite de Klemm de ani de zile), amenințări asupra instițutiilor care au dreptul constituțional de a legifera - intervenții care sunt de natură SĂ INSTIGE populația împotriva instituțiilor statului (aceasta fiind o tehnică subversivă pe care Klemm a folosit-o constant, de învrăjbire a populației României);
Trebuie să conducă la retragerea mandatului acestuia de ambasador al SUA în România cât mai repede cu putință. Păstrarea în funcție a lui Hans Klemm are deja consecințe în opinia publică, o mare parte dintre români pierzându-și încrederea în buna credință a acestuia, astfel încât parteneriatul dintre SUA și România poate fi afectat, raportat la încrederea populației!”