Președintele Partidului Socialiștilor Europeni, Serghei Stanișev, a anunțat - în cadrul unei reuniuni a liderilor socialiști, care a avut loc miercuri, la Bruxelles - că relațiile cu Partidul Social Democrat (PSD) din România sunt înghețate, potrivit unui comunicat postat pe site-ul PES.

„În timpul reuniunii, președintele PES, Serghei Stanișev, a reiterat îngrijorările continue ale PES în legătură cu respectarea statului de drept în România. El i-a informat pe prim-miniștrii, comisarii europeni și liderii partidelor că, până când guvernul român nu-și va clarifica angajamentul față de respectarea statului de drept și nu va urma recomandările Comisiei Europene, conducerea PES va considera înghețate relațiile cu PSD, în așteptarea unei discuții oficiale la viitoarea reuniune a conducerii PES, în iunie, unde calitatea de membru PES al PSD România va fi luată în discuție. El a încheiat spunând că niciun eveniment PES nu va fi organizat până atunci împreună cu PSD'', se menționează în comunicatul PES.

Candidatul comun al PES, Frans Timmermans, președintele PES, Serghei Stanișev, și șefi de guvern, comisari și lideri ai partidului s-au întâlnit miercuri la Bruxelles, înaintea Consiliului European extraordinar dedicat Brexit-ului. 


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.