ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Klaus Iohannis a reacționat după ce Parlamentul a adoptat luni în Camera Deputaților legea majorării salariilor pentru profesori și medici.

Toți social-democrații și aliații lor prezenți în plen au votat proiectul, în timp ce liberalii au părăsit sala în semn de protest. Acum, Gorghiu susține că PSD a fraudat votul și că acea ședință nu a întrunit cvorumul. Prin urmare, PNL a anunțat că va sesiza Curtea Constituțională.

Întrebat ce părere are despre aceste acuzații, susținute de altfel de mai multe persoane publice, Iohannis a răspuns: „aceste lucruri se vor lămuri între cei care trebuie să le lămurească chestiunea în Parlament”.

Camera Deputaților a adoptat, luni, în calitate de for decizional, legea prin care sunt majorate salariile în educație și sănătate, cu 184 de voturi "pentru", o abținere și niciun vot împotivă.

Adoptarea legii a iscat un scandal în Parlament, deputații din Partidul Național Liberal au refuzat să participe la vot, în timp ce ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru a acuzat că măsurile luate sunt illegale în prag de alegeri și astfel de majorări nu se susțin din punct de vedere financiar.

Liviu Dragnea l-a acuzat pe acesta că minte și dezinformează oamenii și că sunt bani pentru creșterea salariilor și că guvernul are bani necheltuiți pe care nu vor să îi folosească pentru majorarea salariilor.