ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele PSD Liviu Dragnea a organizat o conferință de presă în care a anunțat că respinge toate acuzațiile formulate de DNA la adresa sa, în al 3-lea dosar penal pe numele său.

El a spus de mai multe ori că nu a constituit niciodată vreun grup infracțional și că își menține în continuare declarațiile potrivit cărora nu are nicio legătură cu Tel Drum.

„Astăzi am fost la DNA sa îmi iau în primire al treilea dosar (...) Am citit cu atenție comunicatul DNA, i-am ascultat pe procurori cu atenție. Trebuie să recunosc că este o poveste lungă. Resping categoric orice acuzație. Mențin ceea ce spun de ani de zile, că nu am legături cu această societate comercială. În rest, o să vedem pe ce se bazează acele acuzații", a declarat Dragnea.

Liviu Dragnea a mai afirmat că așteaptă să vadă probele procurorilor anticorupție.

Sinteza declarațiilor președintelui PSD Liviu Dragnea:

- Azi am fost la DNA să-mi iau în primire ale 3-lea dosar, nu pot să intru foarte mult în detalii.
- Trebuie să recunosc că este o poveste lungă. Resping categoric toate acuzațiile.
- O să vedem în perioada următoare pe ce se bazează aceste afirmații trecute în acea ordonanță a DNA.
- O parte din cele relatate azi au fost cercetate o dată. 
- Am înțeles că eu și cu mine am făcut un grup infracțional în 2001.
- Am avut o discuție azi dimineață cu dl. Tăriceanu și mi-a cerut, mi-a zis, să rămân în continuare pe poziție și să ne continuăm coaliția.
- Eu cred că nu este afectată coaliția, cred că sunt afectat eu, dar mi-am asumat acest lucru în 2015 când am candidat pentru președinția PSD-ului.
- Am avut azi zeci de mesaje în care toți mi-au zis că mergem înainte și să nu cedăm.
- N-am constituit niciodată un grup infracțional și eu sunt curios să văd ce grup am constituit în 2001.
- E bine să-i întrebați pe ei, eu cred că înțeleg foarte bine.
- Nu, nu m-am gândit la asta (să demisionez, n.red.) în schimb am primit nemeroase mesaje de a nu ceda.
- Nu analizez eu ce spune unul sau altul, mă interesează ca în partid lucrurile să rămână în lucrurile și ca în partid să fie în regulă. Se încearcă preluarea PSD-ului
- Un miting pentru susținerea mea nu, nu o să vreau niciodată un miting pentru susținerea mea, în schimb dacă se va dori un miting pentru sprijinirea guvernării PSD nu o să opresc pe nimeni.
- Eu n-am fost în nicio comisie de licitație.
- S-a vorbit despre multe lucruri în acest comunicat, multe lucruri neadevărate.

DNA a anunțat că a început urmărirea penală a liderului PSD, Liviu Dragnea, sub acuzațiile de constituire a unui grup infracțional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete și abuz în serviciu cu obținere de foloase, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanți ai firmei Tel Drum.