ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarii cer şi ei pensii speciale, după exemplul parlamentarilor. Aleşii locali spun că vor ca după două mandate să primească o indemnizaţie la pensie.
 
Liderii Asociaţiei Comunelor din România consideră că şi edilii ar trebui să beneficieze, la fel ca parlamentarii, de pensii speciale, întrucât sunt demnitari, potrivit romaniatv.net.
 
Edilii nu au venit cu o propunere exactă, însă spun că pensiile lor ar trebui să se apropie de sumele pe care ar trebui să le primească parlamentarii.

"Am putea să facem un calcul. Nu mă gândesc să ajungem la 5.000 de lei, dar şi noi muncim cel puţin la fel de mult. Eu, pentru că sunt încadrat la categoria a II-a (comună cu 3.000 - 5.000 de locuitori) am 4.200 de lei. Cei care au 3.000 de locuitori, câştigă 2.500 de lei", a spus Dorinel Soare, vicepreşedinte al al Asociaţiei Comunelor din România.
 
Legislativul a aprobat, luna aceasta, cu 303 voturi "pentru", 124 voturi "împotrivă" şi două abţineri, proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari.