ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat la un post de televiziune că este posibil la Gabriela Firea să candideze la Primăria Capitalei, menționând că, în acest moment, nu există o decizie a partidului privind un alt candidat și că este prematură o discuție, transmite Agerpres.

„Este posibil ca doamna Firea (să candideze la Primăria Capitalei -n.r.). În acest moment nu există altă decizie în interiorul partidului ca să fie un alt candidat. Se fac sondaje, se fac măsurători. Să fim corecți: Gabriela Firea nu a avut nici o treabă cu azilele groazei. Deci, nu a avut nici o legătură cu azilele groazei”, a afirmat Ciolacu, întrebat dacă Gabriela Firea candidează la Primăria Capitalei.

El a spus că nu a avut loc o nouă discuție în partid pe această temă.

„E prematur. Nu am avut încă o discuție din nou cu doamna Gabriela Firea și, repet, n-am avut o discuție în interiorul partidului privind alt candidat în acest moment pentru Primăria generală”, a adăugat liderul PSD.

Întrebat despre variantele candidaturilor lui Robert Negoiță sau Daniel Băluță, Ciolacu a spus: „Nu au fost discuții pentru candidatura la Primărie”.

De partea cealaltă, Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat miercuri, despre o susținere din partea PNL pentru un nou mandat, că este o perioadă în care partidele își fac strategiile, se uită la sondaje, discută între ele și cu potențialii candidați și iau o decizie probabil că la începutul anului viitor, informează ȘtiripeSurse.

Primarul Capitalei a fost întrebat și el la o televiziune, în emisiunea „Proiect de țară: România”, dacă se așteaptă să fie susținut în continuare de PNL. El a răspuns că e o perioadă de elaborare de strategii și că încă nu s-a decis nimic.

Nicușor Dan a susținut că, în opinia sa, mai important decât persoana sa este dacă dreapta o să aibă un candidat unic care să bată PSD în București. El susține că va afla la început de 2024 dacă va avea sprijinul PNL pentru un nou mandat. Este posibil ca Nicușor Dan să fie susținut și de partide ca PMP, USR și Forța Dreptei.

Despre o candidatură a Gabrielei Firea anul viitor, Nicușor Dan a spus că nu știe ce va face PSD.

Cei mai mulți bucureșteni nu apreciază activitatea edilului general, consideră Capital. Potrivit un sondaj CURS, 40% dintre respondenți au apreciat activitatea primarului General Nicușor Dan ca fiind „bună și foarte bună”. Totodată, 56% dintre respondenți au evaluat activitatea sa ca fiind „proastă și foarte proastă”. 4% nu au răspuns sau nu au avut o părere clară (NS/NR = Nu știu/Nu răspund), scrie sursa citată.

Însă Nicușor Dan a afirmat în emisiunea TV că el crede că stă bine în sondaje, față de reflectarea sa în media.

„Sunt porțiuni importate din media care nu sunt foarte echilibrate față de reflectarea activității mele”, a precizat Nicușor Dan.