Edilul PSD refuză să renunţe la atribuţiile corespondente funcţiei de şef al municipalităţii, motiv pentru care capitala Moldovei, urbe cu o populaţie de 320.000 de persoane, a ajuns să fie condusă dintr-o vilă de lux evaluată la 300.000 de euro şi situată în cel mai exclusivist cartier rezidenţial al oraşului, scrie Adevărul, citat de b1.ro.

Gheorghe Nichita nu are voie să părăsească locuința până pe 6 iunie. În acest caz, secretara primarului face de mai multe ori pe zi drumul între locuința acestuia și sediul primăriei.

„Primarul Nichita este, conform atribuţiilor legale, ordonator principal de credite. Conform legii, semnează sau contrasemnează toate documentele referitoare la finanţări. Sunt o mulţime de domenii a căror administrare a fost delegată către noi, viceprimarii. Nu pot ştiu cu precizie câte acte are de parafat dumnealui, dar un viceprimar de Iaşi îşi pune semnătura zilnic pe un număr cuprins între 30 şi 200 de documente", a declarat Gabriel Surdu, unul dintre cei doi viceprimari ai municipiului Iaşi.

În primăria din sufragerie au mai fost văzuţi intrând şi diverşi funcţionari, precum şi oameni de afaceri apropiaţi baronului PSD sau diverşi membri ai familiei.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews