ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Edilul PSD refuză să renunţe la atribuţiile corespondente funcţiei de şef al municipalităţii, motiv pentru care capitala Moldovei, urbe cu o populaţie de 320.000 de persoane, a ajuns să fie condusă dintr-o vilă de lux evaluată la 300.000 de euro şi situată în cel mai exclusivist cartier rezidenţial al oraşului, scrie Adevărul, citat de b1.ro.

Gheorghe Nichita nu are voie să părăsească locuința până pe 6 iunie. În acest caz, secretara primarului face de mai multe ori pe zi drumul între locuința acestuia și sediul primăriei.

„Primarul Nichita este, conform atribuţiilor legale, ordonator principal de credite. Conform legii, semnează sau contrasemnează toate documentele referitoare la finanţări. Sunt o mulţime de domenii a căror administrare a fost delegată către noi, viceprimarii. Nu pot ştiu cu precizie câte acte are de parafat dumnealui, dar un viceprimar de Iaşi îşi pune semnătura zilnic pe un număr cuprins între 30 şi 200 de documente", a declarat Gabriel Surdu, unul dintre cei doi viceprimari ai municipiului Iaşi.

În primăria din sufragerie au mai fost văzuţi intrând şi diverşi funcţionari, precum şi oameni de afaceri apropiaţi baronului PSD sau diverşi membri ai familiei.